Wie verdient de UU-studentenprijs? Kom met een voordracht.

Studenten die een fraaie masterscriptie hebben geschreven of zich naast hun studie verdienstelijk hebben gemaakt, kunnen worden voorgedragen voor de studentenprijzen van de Universiteit Utrecht. Tijdens de opening van het academisch jaar op 6 september, worden ze in het zonnetje gezet. 

De studentenprijzen bestaan sinds twee jaar. Ze zijn in het leven geroepen om studenten die op een bepaald terrein uitblinken, te belonen. Studenten kunnen zich op twee terreinen verdienstelijk maken. Door een zeer goede masterscriptie te schrijven of zich naast hun studie maatschappelijk of bestuurlijk verdienstelijk te maken. Deze studenten moeten ook goede studieresultaten behalen. 

Voor beide prijzen is een aparte jury. Masterstudenten komen in aanmerking als ze voor hun masterscriptie minimaal een 8,5 hebben gehaald. Deze moet zijn beoordeeld tussen 31 mei 2009 en 31 mei 2010. De student moet worden voorgedragen door de onderwijsdirecteur van de opleiding. Een vakkundige jury zal de scriptie verder beoordelen op wetenschappelijke kwaliteit en originaliteit. 

De andere prijs kan niet alleen worden gewonnen door één student maar ook door een groep studenten. Zij moeten zich maatschappelijk of bestuurlijk verdienstelijk hebben gemaakt, moeten een positieve uitstraling hebben op het imago van studenten en de Universiteit Utrecht en bovendien goede studieresultaten behalen. Deze studenten kunnen door iedereen worden voorgedragen. 

De kandidaten moeten voor 10 juni worden voorgedragen. De prijzen zijn in beide categorieën dezelfde: een oorkonde, een replica van de sol en 1500 euro. Klik hier als je wilt weten wie de winnaars van vorig jaar waren.

GK

Advertentie