Code of conduct

Body: 

Aan : peter@personeelsontwikkeling.uu.nl
Van : Baaierd
Onderwerp: code of conduct
Bijlage: ongeoorloofd relatiegeschenk!

Aan : peter@personeelsontwikkeling.uu.nl
Van : Baaierd
Onderwerp: code of conduct
Bijlage: ongeoorloofd relatiegeschenk!

Ha Peter,
Het spijt me dat mijn mail van twee weken geleden je niet zo heeft opgemonterd als ik had gehoopt. Maar het gaat toch echt goed met onze universiteit hoor. Vandaag las ik dat de "code of conduct" ook door de dienstleiding van de Bestuursdienst omarmd wordt. Deftig hè? We hebben geformuleerd hoe we ons horen te gedragen als medewerkers (en studenten). En omdat we internationaal zijn, zeggen we niet "gedragsregels", want dat begrijpen al die buitenlanders natuurlijk niet. Maar de tekst is verder gelukkig wel in begrijpelijk Nederlands hoor!

Meteen de daad bij het woord voegend bedacht de Bestuursdienst dat moreel zwakke medewerkers niet zelf hoeven te bedenken of een relatiegeschenk door de beugel kan of niet. Dat ze dus niet voor een verschrikkelijk moreel dilemma komen te staan. Goed ook dat er geen maximum bedrag, bijvoorbeeld een tientje, voor een relatiegeschenk is vastgesteld. Slim, want wie weet hoelang ze wel niet bezig zijn om dan uit te zoeken of dat flesje Chateau Migraine nou 6 of 11 euro kostte. Jahaa .... ik hoor ze al zeggen: "bedoelen ze nou exclusief of inclusief btw?" Nee, er wordt op zeker gespeeld. Ik lees dat daadkrachtig in het leveranciersbestand gedoken is om alle leveranciers te vragen geen relatiegeschenkjes meer aan te bieden. Goed man! Dan bespaar je ze meteen moeilijke gesprekken met die leveranciers om uit te leggen dat ze geen cadeautjes meer mogen aannemen.

Ik heb onze universitaire "gedragsnormen" er maar eens op nageslagen Peter. Wat een evenwichtige morele nabrander voor het post-balkenendetijdperk is dat geworden! Onze normen en waarden staan! Én ook nog goedgekeurd door de U-raad. Je kunt zien dat ze de nodige tijd besteed hebben om er een doorwrocht stuk van te maken. Hier lees nou zo'n tweede zin: "De code stelt hen (de werknemer) in staat zelfstandig op een verantwoorde manier te handelen naar de waarden en normen van de universiteit" Ik word er helemaal warm van. Respect!

Natuurlijk zijn er wat kleinigheden die nog geregeld moeten worden. Zoals de tijdelijke arbeidskrachten. Gelden daar ook die regels voor? Ik hoor je al zeggen, ja natuurlijk! Maar wat zijn dan hun nevenwerkzaamheden? En brengen we ze niet vreselijk in gewetensnood als ze het belang van de universiteit voorop moeten stellen en niet van het bedrijf waar ze bij in dienst zijn? Maar ja, we weten natuurlijk allemaal dat die externen en inhuurkrachten professioneel en zelf verantwoordelijk genoeg zijn, om dat zelf te bepalen. Ja toch, die hoef je niet bij de hand te nemen zoals vast personeel.

Er is nog maar één dilemma over Peter, en dat is het volgende: "Docenten houden zich aan collegetijden", staat er, prima, maar er staat nergens in de gedragscode “Studenten houden zich aan de collegetijden”. Betekent dat, dat je zo'n snotjong dat weer eens te laat komt op college, nu eens flink geestelijk mag afrossen, of niet?

Kan je dat eens navragen?

Ik spreek je nog,

Baaierd

Facebook Twitter Whatsapp Mail