Goeie strategie!

Van: baaierd@uu.nl
Verzonden: ma 24-5-2010 23:42
Aan: [voorzitter CvB] YvonnevanRooy at uu.nl
Onderwerp: goeie strategie!
Bijlage: assets

Nín hǎo Yvonne,
Ze vertelden me dat je afgelopen vrijdag in Den Haag was om de studenten tijdens de demonstratie aan te vuren! Ik kon het eerst niet geloven, maar toen ik je brief aan de studenten onder ogen kreeg waarin je ze opriep om te gaan staken, dacht ik meteen: Briljant! Aangemoedigd en op het verkeerde been gezet, vergeten ze de klachten over democratie en dat gezeur over het U-blad wel. Head them up, move ‘em out! Beter in Den Haag demonstreren, dan bij ons in de universiteit de boel op stelten zetten! Ook goed om geen vrij te geven, want dan waren er vast teveel naar Den Haag gekomen.…. Xiexie

Ook vond ik het geniaal toen ik las hoe je er in slaagde om de U-raadsleden op hun eigen uitgaven te laten bezuinigen. Het hoogste medezeggenschapsorgaan van de universiteit wiedt zijn eigen tuintje! Yes! Goed voor de solidariteit. Bezuinigen doe je samen! Allemaal een stapje terug. Dus de Raad ook. Ik wed dat ze denken dat ze het zelf bedacht hebben! Knap overigens dat ze op die paar rotcenten die we voor dat werk over hebben, toch nog konden besparen! Maar dan begrijp ik weer niet waarom je dat afgeslankte lijstje uitgaven niet meteen hebt goedgekeurd! Voor ze  “allemaal een stapje terug” te letterlijk gaan nemen. Ik voel er bijvoorbeeld niks voor om in te leveren. No way! Tai gui le!

Jahaaa,: je moet ze niet allemaal te slim af zijn hoor, dat is toch niet leuk. En draai die duimschroeven niet te hard aan! Straks wil er niemand meer in de U-raad. Keep them alive and kicking  zeg ik altijd maar. Want God verhoede dat die Menno Lievers  zijn zin krijgt en de U-raadsleden straks en masse opzeggen (haha, voorzover je nog over massa kan spreken). Beter dat die man niet van die opruiende stukjes schrijft! En laat de Raad vooral veel spreken. Dan maar eff een uurtje de tanden op elkaar. Adviezen laten geven. Ze laten meedenken. Prima als er een keer een vraagt wat de administratieve herindeling heeft opgeleverd, of hoeveel miljoen de centralisering van de ICT ons bespaard heeft. Wie weet dat antwoord nou? Dat verwacht ook niemand meer als jij even uitlegt dat dat uitvoering is, en ze daar niks mee te maken hebben? Wo bing le, yisheng zai nar?

Wel vond ik het dan weer subliem dat je de wereldtentoonstelling in China bezocht hebt. Want crisis of niet, van yoghurt alleen kan je niet leven (Chinese wijsheid). Geinig om de Chinese studenten die hier gestudeerd hebben eens de hand in China te drukken. Dat is heel anders dan hier. En je komt er hier ook niet aan toe hè? Prima ook voor onze contacten in verband met de kennisvalorisatie en vercommercialisering. Dat zal ons geen gouden windeieren leggen! Goed dat je dat niet aan die wetenschappers overlaat.

To be honest: whizzkids are no bizzkids.

Zaijian,

Baaierd

Advertentie