Lancering DUB, exit U-blad

Van: Baaierd@uu.nl

Verzonden: maandag 12 april 2010 17:24

Aan: [redactieraad DUB] Leen Dorsman at uu dot nl

Onderwerp: Lancering DUB, exit U-blad!

Bijlage: Verkeerde Tags?

 

Beste Leen,
Van harte gefeliciteerd met de lancering van onze universitaire site “DUB”. Het ziet er gelikt uit. Dat het toch nog allemaal goed komt hè? Petje af Leen. Ik begin me steeds meer af te vragen waar iedereen zich nou zo druk over heeft gemaakt. Gezellig dat je me had uitgenodigd om de lancering bij te wonen! Wat een spektakel was dat zeg.  Sjonge jonge, zo’n communicatiespecialist heeft het CSC niet hoor, goed dat je die hebt ingehuurd. Wat een pro! En dan dat idee van een raket als lancering. Het duurde even voor ik m doorhad…. Jaahaah, met kernkop om het ingeslapen zooitje hier eens op te schudden… Duh.

Ik was er al een voorstander van om dat oubollige blad te slopen, maar nu heb je me helemaal om. En de landelijke pers was er ook! En een heuse cameraploeg met zijn neus vooraan. Zó organiseer je zo’n feestje!

Hoe heet die club die de hoofdredacteur heeft ondersteund? “puta est ” stond er pontificaal op de openingsite geloof ik hè? Ja, ik val ook altijd voor die exotische namen. Wat je ver haalt is lekker. Zo selecteer je die externe rakkers. Moderne dame ook hoor. Ik kon er niks van verstaan, natuurlijk de schuld van een slapende gebouwbeheerder, en hoewel ze mooie schoenen aan had; één verbeterpuntje voor het komende verlengingsgesprek (ze blijft toch nog wel even hoop ik): Organiseren hoort er ook bij!

Omdat ik wat te laat was, ja stom hoor, ik moest nog even mijn hondje uitlaten, heb ik een beetje het begin gemist. Ik kwam net toen die Xander (van het oude U-blad) dapper probeerde boven het lawaai in de hal van de bieb uit te komen. Ja, daar had ik dan wel compassie mee hoor, hij heeft immers niet zo’n grote mond als van Buffelen of Maliepaard. Waar vind ik is SCHREEF trouwens Leen, nog wel wennen zo’n site…

Maar nu to the point, want er is iets dat me totaal ontgaat. Je schrijft in het begeleidende periodiekje (6000 euro excl.) ter lancering van de nieuwe site: “zorg voor een goede archivering, want het U-blad is ons collectieve geheugen” Is die vraag niet een beetje te laat? Jij was er toch immers al jaren mee bezig om een andere vorm te bedenken voor het u-blad? Ik ben al weer vergeten wat je verder vertelde in dat filmpje op de site gisteren, maar ik dacht nog “goed verhaal!” voor ik indommelde. Wacht, ik zoek het even op.

Weg Leen! Helemaal WEG. Je bent ook verdwenen net als het U-blad.

En zo hoort het ook.

Zijn wij niet op zijn hoogst: “Tags in een virtuele cloud”? Pech als de Master je een verkeerd Tagje geeft. Jij gaat toch als historicus wel met je tijd mee Leen? Ik hoop dat je gauw wat verzint.

 

Tot snel,

Baaierd

Advertentie