Luna amor est

 

Hoi Erik,

Even een kattenbelletje uit Frankrijk. Gefeliciteerd nog!  Hoofdredacteur van DUB, in alle hektiek was ik dat helemaal vergeten! Hoewel de eer twijfelachtig is, krijg je nu toch even de kans om er wat van te maken! Je moet wel voortmaken hoor, want ik weet zeker dat ze binnen een paar maanden via een headhunter een vervanger voor Armand gevonden hebben. Ik wed een afgestudeerd sterrenkundige. Ja, een geniale universitaire managementstrategie Erik, in geen boekje te vinden. Ik meen dat de grondlegger ervan Erwin Vermeulen is geweest.

En om alle verdachtmakingen te ontzenuwen: het is toch prima dat ze Armand Heijnen hebben ingezet hebben om het CSC te versterken en de directeur met die moeilijke naam een handje te helpen. Ze heeft bijvoorbeeld ‘Branding’ in haar portefeuille. Echt, dat is erg  belangrijk en dat is nog een hele klus met een merk als het onze hoor. Al 350 jaar hetzelfde logo! Boring! Met nog steeds dezelfde Latijnse (!) lijfspreuk. Alsof wij Latijnen zijn. Duh! Alsof we al die tijd hebben liggen slapen! Ja hoor!

En zeg nou zelf, als je DUB kan bedenken als naam voor een digitaal Ublad heb je je sporen wel verdiend in een vak als branding! Geen zee te hoog voor een ‘eagere’ kapitein als Heijnen. Geinige woordspeling hè? Gelukkig maar, want ik had het idee dat ze weer een bureautje wilden inhuren. Ja, afgezaagd toch?

Maar goed, nu ik met vakantie ben en verder geen nieuws kan volgen, maak ik me een beetje zorgen dat er niet veel van terecht komt. Stom hè?  En nou dacht ik, als je hem eens wat wilt influisteren, want naar mij luistert hij toch niet:

Armand,  die zon hebben we wel gezien, en die gerechtigheid nou ja, wie zit daar nog op te wachten, laat staan dat iemand dat Latijns nog begrijpt. (Je moet geen Latijn zeggen want dat wekt argwaan)... We hebben die klassieken niet voor niks uit de uni gegooid! En in kleine tijden kan je beter je licht niet laten schijnen. Chinese wijsheid.

Waarom niet de REFLECTIE van de zon. Dat is ook mooi, oud en toch nieuw! En dan, wat minder hoogdravend, een maan in ons blazoen! Nee, geen halve, want dan krijgen we Gom van Strien ( PVV) in onze nek. Met gewoon een Nederlandse (wel een beetje retro, dat is in)  tekst: “ Held`re maen verligt mijn onbegrijp`lijck pad! Dat geeft een beetje weer dat we het niet allemaal al wel weten . Ik weet zeker dat je het verhaal er omheen beter vertelt dan ik. Zou je dat willen doen? Ik reken op je.

Het sneeuwt hier inmiddels, ik had je daar graag een prentje van meegestuurd, maar in dit franse gehucht is vorige week de laatste minitel uit het postkantoor vervangen door een microsoft internet ordinateur van orange. Die doet het gewoon niet.

Ik voelde me meteen weer een beetje thuis!

Groetjes,

baaierd

 

 Advertentie