Overstap naar hogeschool

Aan: JanWillem@Hogescholeninzwaarweer.nl
Betreft: Hoe doe je dat toch?
Bijlage: Retrospectief..

Ha Jan Willem,
Zo aan het eind van het jaar word je altijd een beetje sentimenteel. Dan denk je weer aan alle mensen die vertrokken zijn. Wat ze hier gedaan hebben. Hoe je lief en leed met elkaar hebt gedeeld. Ik doe dat liever niet, maar iedereen om me heen is er mee bezig.  Je kan er niet omheen. Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik niet meteen aan jou dacht toen ik zo zat te mijmeren. Maar jij zorgde er zelf voor dat je ineens weer levensgroot voor me stond.

Want was  me dat schrikken wat ik las over jullie Hogeschool. En hier bij ons aan de UU ging het nog zo goed!  Een hele financiële dienst reorganiseren en centraliseren is geen sinecure.  Zo’n prachtig duur softwarepakket implementeren waar we nu nog de vruchten van plukken doe ik je ook niet snel na. En rap weer door, vooruit met de geit! Wij zijn nog aan het bijkomen van al je innovaties en jij bent al weer een baan, tig salarisgroepen, besturen, en raden van toezicht  verder.
Misschien dat je eens een gastcollege aan onze bestuurders kan geven want die doen er heel wat langer over om weg te komen. Boze tongen beweren dat er zelfs bij zijn die tot hun pensioen willen blijven, terwijl ze toch iedereen adviseren mobiel te zijn.

Maar even zonder dollen. Je zou natuurlijk aan onze Yvonne van Rooy  kunnen vragen of ze die hut van jullie overneemt. Ik weet zeker dat haar handen jeuken. Het is dan meteen een excellente opleiding waar men bij uitstek prima valoriseert. Ze neemt jullie er makkelijk bij, want de Universiteit Utrecht was al lang veel te klein voor haar salaris. Ja, ze heeft ingeleverd JanWillem, of was dat nog niet doorgedrongen tot die plattelandsopleiding van jullie! Gewoon omdat ze het terecht vond. Afijn, ik bedoel: dan kan al dat kleine grut van hier, dat gewoon maar een beetje plat geld probeert te verdienen, bij jullie bijvoorbeeld zonnecellen komen maken in het domein Techniek.  Je moet het dan alleen wel een beetje ambitieuzere naam geven.

Wel heel erg slim om die studenten te laten slagen door tentamens te lekken. Foutje in de ICT, de tentamens stonden al on-line! Of, hoe geniaal: wat slordig opgeborgen naast de printer. Ben je die jongelui ter wille en kunnen ze snel de ww in. Je hebt de kwaliteit bewaakt, maar door overmacht zijn ze toch geslaagd. En de centjes voor al die diploma’s zijn weer mooi meegenomen. Daar kunnen wij nog wat van leren. Moeten ze de financiering maar wat intelligenter in elkaar steken. Jammer dat het op een gegeven moment zelfs slissende mensen begint op te vallen.

Jan Willem, ik maak het kort, want ik was eigenlijk van plan met vakantie te gaan. Doe de groeten aan Albert, ik weet niet of ze hem hier missen, dat moet je weer aan anderen vragen. En kom snel langs voor dat gastcollege,

Fijne Feestdagen,

Baaierd

Advertentie