Wie heeft de langste?

Aan: architectaryan@gewezenbestuurders.uu.nl
Betreft: Wie heeft de grootste
Bijlage: Een rijzende Sol

Ha Aryan,
Ik las in het AD/Utrechts Nieuwsblad dat je inmiddels architect bent geworden, met een grote voorliefde voor bedreigd
architectonisch erfgoed. En dat je je als voormalig bouwmeester van de Universiteit Utrecht ernstig zorgen maakt over de toekomst van ons museum in de binnenstad.
Wat mensen zoal aan vrijetijdsbestedingen vinden na het beëindigen van hun carrière. Hoe vindingrijk!
En op zo’n toevallig  moment! Net als we allemaal op het startschot voor de sloop zitten te wachten, staat iedereen ineens op het verkeerde been! Good show!
Het is leuk als je een prijs krijgt voor iets dat er erg mooi uitziet. Ik begrijp dat je graag het pareltje in de binnenstad wilt behouden, al was het alleen maar om dat “jij” het hebt laten neerzetten. Ik zou het leuker hebben gevonden als het een prijs van de gebruikers had gekregen .
Misschien zou je de oud-directeur van het Universiteitsmuseum toch eens moeten vragen hoe gebruikers-onvriendelijk het gebouw tot stand is gekomen, want jou kennende zal er niet veel inspraak geweest zijn. Ik heb van gebruikers en mensen van de onderhoudsafdeling begrepen dat het ontwerp van de doos in de doos
toén al niet geschikt was om ons museum in te huisvesten, en dat er alleen maar méér en méér gebreken voor de gebruiker in de loop der tijd aan het licht kwamen. Heeft hij je petitie overigens getekend? Not!
De architect Koen van Velsen onthoudt zich wijselijk van dit zielige achterhoede gevecht.

In jouw tijd is het meest arrogante dat ik hoorde over onze "klant" was: Ach, die vervelende gebruikertjes met hun belachelijke eisen.  Studenten komen naar Utrecht voor de architectuur, met name in De Uithof.

Now we are talking! Not, dus.
De arrogantie.

Ik heb het akelige vermoeden dat deze petitie- actie waar je handtekeningen verzamelt voor het behoud van je gebouw, je is ingegeven door een nog immer voortwoedende, nietsontziende strijd met je opvolger van toen. Een 'bouwambtenaar' die onderhoud ook niet erg hoog in het vaandel had staan. En die nu, zoals zo vele ex-directeuren bij ons,  zich nog menen te moeten bemoeien met lopende of gedane zaken. Allemaal om nog eens te laten zien hoe potent ze wel niet zijn.
Kunnen alle ex-directeuren nu eens gewoon echt met pensioen gaan?  Er staat een nieuwe generatie (waar ik overigens ook niet meer bij hoor) te trappelen om het roer over te nemen; en flink om te gooien.
Ik ben alleen nog geïnteresseerd in een Uithof die leefbaar is en waar studenten zich thuis voelen en zich volop bezighouden met het vinden van oplossingen voor een toekomst waarin we kunnen overleven.
Dat heeft niets maar dan ook niets met architectuur te maken. De Uithof is
nog steeds niet leefbaar, niet duurzaam en is geen campus. Dat is een diepe schande. Daar hebben jullie bouwhaantjes de afgelopen 20 jaar flink voor gezorgd.
Weet je nou wat zo fijn is? We hebben nu een vrouwelijke directeur. Deze “Huisvestingsvrouwe” heeft in ieder geval geen last van het gevecht om de groots
te. Tabé,

Baaierd

Advertentie