De hotelstudent

Tim Homan schetst een beeld van de student die woont in een hotel. Hoe hip en happening wil je het hebben?

Nee, ik ben niet iemand die studeert om in een hotel te kunnen werken, ik woon in een hotel. Of nou ja, ik verblijf in een hotel. We mogen het niet wonen noemen, want straks zouden we nog huurdersrechten krijgen en dat moet je niet willen. Een normale huurprijs of bescherming tegen personeel dat op elk moment je kamer kan binnenvallen - het is toch van de zotte dat huurrecht! Wat je echt wilt als student is een 24-uursreceptie. Wel zo gezellig.

Weet je wat ik nou bijvoorbeeld fijn vind aan het zijn van een hotelstudent? De networking opportunities! Wie wil er nou niet na een dag hard studeren even heerlijk gebruik maken van networking opportunities? We zijn dan misschien in het hotel allemaal studenten die nog niet perse veel bereikt hebben op professioneel gebied, maar dat hoeft ons er nog niet van te weerhouden om lekker te netwerken. Het klinkt ook zo fijn: opportunities! Een beetje The American Dream voor studenten.

Laatst was ik verdwaald in de stad en ik stuitte op zo’n kolossaal studentencomplex in een treurige buurt. Allemaal mensen die hun eigen vuilnis nog buiten moeten zetten, pure armoe. Dat er überhaupt mensen bereid zijn voor zo’n schraal betonnen hutje jaren op een wachtlijst te staan! Vergeet dat wachten, vergeet dat hospiteren en kom toch naar het hotel! Dan betaal je maar dubbel, het gaat hier om je waardigheid.

Kort samengevat: het hotel heeft de toekomst van studentenhuisvestiging. Met een hippe custom bike, een games area en een fully-equipped gym speelt het hotel precies in op de behoeften van de student. Laat me afsluiten met een gedicht van dominee Frank Uffen:

In deze zondige wereld
Vergaat jeugd o zo snel
Maar waar laten we die kind’ren?
In een groot grijs gezwel
Toen kwam daar Messias
Hij trok aan de bel
Vergaf de mensen hun zonden
En trok studenten uit de hel
Liet ze de pleures betalen
In zijn hippe hotel

 

Advertentie