Minder minder politieke info graag

Als politieke junkie heeft Tim Homan het zwaar deze dagen. In de aanloop van de verkiezingen word je doodgegooid met talkshows, flyers en tweets. Mag het wat minder?

Een jongerenkieswijzer, een groene kieswijzer, een KiesWerkKompas. Kuzu vergelijkt Geert weer eens met Hitler. Geert zegt weer eens een debatje af. Was het nu WAO of AOW? Krol moge het weten. Verdomme Klaver, ik haat verandering! Mijn flesje water, notitieboekje en pen moeten niet voor niets altijd op precies dezelfde plek liggen. Nee Correspondent, flikker op met je pseudodiepzinnige analyses! Wat zou Rob Geus aan Wilders gaan vragen? Of zijn keuken wel schoon is? Man, man, man.

Excuses voor het grove en incoherente taalgebruik, maar deze weken zijn niet erg gezond voor een politieke junkie als ikzelf. Het voelt alsof ik een drugsverslaafde ben die zoveel drugs heeft gehad, dat hij zin begint te krijgen in een kopje thee. Ik wil op vakantie. Nog even een weekje ergens in een hangmat liggen. Lekker in Spanje mijn dagen slijten bij tapasbarren. Het mobieltje gooi ik wel de zee in. Technologie was toch al niet mijn beste vriend.

Een dag voor de verkiezingen kom ik helemaal uitgerust terug naar Nederland. De lijsttrekkers nodig ik uit om langs te komen op mijn kamer. Vervolgens worden ze dan allemaal door hun chauffeur in zo’n luxe bak naar het Tuindorp West Complex gereden. Elke stem telt toch? Ze mogen allemaal twee minuutjes tegen me aan lullen en me vertellen wat ze voor mij kunnen betekenen in de Tweede Kamer. Elke lijsttrekker bij wie ik geen kokhalsneigingen krijg maakt een kans. Ik ben benieuwd hoeveel er over blijven.

Ik hoef niet per se minder belastingen. Eigenlijk kan minder uitstoot van broeikasgassen me ook weinig schelen, die verschuiving van de zomer naar oktober vind ik vrij chill. Misschien minder Marokkanen dan? Shit, wacht, die vraag is strafbaar. Minder studentenhotels? Natuurlijk niet, die zijn veel te hip! Oké, ik weet het. Waarschijnlijk is dit vanuit democratisch perspectief niet heel handig om te zeggen, maar er is één ding waar ik absoluut minder van wil: informatie. Minder praatprogramma’s, minder flyers, minder tweets. Minder, minder, minder. Normaal. Doen. Verandering! Basta.

Advertentie