Pseudowetenschapper Scherder analyseert brein Hugo de Jonge

Erik Scherder prijst in een CDA-clipje Hugo de Jonge aan als ideale leider. Moet hij weten natuurlijk. Maar Scherder doet dit niet als burger, maar als hersenprofessor. Hij beweert in het clipje (een ‘minicollege’ van de “CDA-University”!) namelijk dat De Jonges hersenen de kenmerken van de perfecte leider hebben.

Hoe kan dat nou? Heeft Scherder die hersens gezien? Dat moet wel, want Scherder is toch geen negentiende-eeuwse frenoloog die de kenmerken van de hersenen van de buitenkant van de schedel kan aflezen? Als integere onderzoeker moet hij zijn uitspraken baseren op wat hij aan de hersenen van De Jonge heeft waargenomen.

Scherder heeft in het clipje een brein in zijn handen, en hij wijst aan waar de kenmerken zitten waar het om gaat. Dat zal toch niet …?

Twee mogelijkheden. Het is inderdaad De Jonges brein. Dan is Hugo de Jonge een zombie. Scherder mocht zijn hersenen even lenen, en daarna ging De Jonge vrolijk door met zijn campagne.

Of Scherder is een pseudowetenschapper die zijn carrière voortzet als hofnar van het CDA. Nu maar hopen dat hij betere grappen gaat bedenken om zichzelf en zijn leider voor aap te zetten.

 

Advertentie