Reserveringruzie

Syme van der Lelij had een goed onderwerp om zijn scriptie over te schrijven. Maar wat bleek? Iemand anders had hetzelfde idee. Nu moet hij strijden voor de relevante boeken.  

Op dit moment heb ik ruzie met een andere student. We vechten het uit via de reserveringspagina van de bibliotheekwebsite. Probleem: we willen precies dezelfde literatuur over boekverfilmingen. Je verwacht het niet, er zijn blijkbaar meer mensen die alles willen weten over postmodernisme op het witte doek.

Vol goede ideeën voor mijn scriptie stapte ik enkele weken geleden de bibliotheek binnen om literatuur te verzamelen. Zonder succes. Op wat irrelevante titels na, bleken alle boeken over dit onderwerp al uitgeleend te zijn. Jammer, maar niet onoverkomelijk. Reserveren, even wachten, en klaar. Werkt prima. Alle boeken zijn inmiddels in mijn bezit, op eentje na. Die moet wel heel goed zijn. Mijn concurrent weigert dat boek namelijk al drie weken in te leveren en betaalt liever de boete.

Deze week moet ik de boeken weer inleveren. Ik zou ze graag verlengen, maar dat kan niet: stuk voor stuk gereserveerd. Er zit dus maar een ding op: kopieën maken van alle nuttige pagina's en ze met pijn in het hart in de inleverautomaat dumpen. Geld voor boetes heb ik niet. Zodra de boeken ingeleverd zijn, ga ik ze meteen weer reserveren. Niet dat ik in november nog wat aan ze heb, maar ik moet mijn wraak kunnen nemen.

Ondertussen beeld ik me van alles in over mijn rivaal. Theater-, film- en televisiewetenschappen,literatuurwetenschap, of gewoon een bioloog met een passie voor film? Zou het een docent zijn, bezig met onderzoek? Wellicht mijn eigen scriptiebegeleider, in een gemene poging het mij moeilijk te maken. Hoe meer ik erover nadenk, hoe vervelender ik die persoon ga vinden. Mijn boeken! Waarschijnlijk zijn het tien verschillende mensen en word ik paranoia. Maakt u zich geen zorgen hoor, dit soort bijkomende effecten schijnt normaal te zijn bij scriptieschrijvers. Hoe dan ook,iemand zit hier heel bewust mijn scriptie te blokkeren. Ik vraag me af of de examencommissies bekend zijn met deze vorm van studieterreur. Dit is een potentiële oorzaak van flinke studievertraging en heeft aandacht nodig.

Lieve, lieve collegaschrijver over adaptaties: mijn telefoonnummer staat op pagina 99 in het oudste boek in de door jou gereserveerde lijst. De prijs van dat boek is toen $1,95, zo staat groot op de voorkant. Als ik 'm zou houden, zou dat me 50 euro kosten. Samen studeren? Neem al je boeken mee, dan betaal ik de koffie.

 

Tags: studieboek

Advertentie