Student & Dier

Body: 

Malou en Iris mijmeren over de combinatie huisdieren en studenten. Conclusie: huizen die al moeite hebben met het schoonmaakrooster, kunnen maar beter niet aan een huisdier beginnen.

Malou en Iris mijmeren over de combinatie huisdieren en studenten. Conclusie: huizen die al moeite hebben met het schoonmaakrooster, kunnen maar beter niet aan een huisdier beginnen.

Lieve Malou,

Toen ik vanmiddag met mijn hond aan het wandelen was, bedacht ik me dat best veel studenten die ik ken een huisdier hebben. Nu studeren wij Diergeneeskunde en dat betekent natuurlijk dat al onze medestudenten ook dierenfans zijn, maar dat gaat natuurlijk niet op voor alle studenten. Is het eigenlijk wel zo verstandig om een huisdier te nemen als student? 

Zo had een vriendin van mij een huisgenoot met een kat. Die huisgenoot ging er voor het gemak maar vanuit dat mijn vriendin wel op de kat paste als zij in het weekend naar haar ouders ging. Dat terwijl die vriendin van mij helemaal geen kat wilde. Als je een huisdier wilt, moet je er dus wel heel zeker van zijn dat je huisgenoten wel op zo’n een beestje in huis zitten te wachten.

Zelf heb ik goed nagedacht voor ik een hond in huis nam, want het brengt best wel wat verantwoordelijk met zich mee. Daarom snap ik ook niet zo goed dat het in sommige vriendengroepen traditie is om een konijn of hamster aan elkaar cadeau te geven. Dan krijg je dus een dier waar je helemaal geen zin in hebt. En dat is natuurlijk ook niet helemaal eerlijk voor het beestje in kwestie.

Ik heb overigens geen spijt dat ik nu Woezel, mijn hondje, heb. Ik kan me al niet meer voorstellen hoe het was zonder hem en bovendien is hij het beste hardloopmaatje ooit.

Wat vind jij eigenlijk van de combinatie huisdieren en studenten, Malou?

Liefs Iris


Hee Iris!

Goede vraag, hoe ik denk over huisdieren bij studenten. Het is mij ook opgevallen dat binnen onze studie veel mensen huisdieren hebben. Van honden en katten tot reptielen en knaagdieren, en van paarden tot mini-varkentjes - veel veterinairen zorgen voor wat dierlijk gezelschap in hun huis! Of andere studenten dat ook zo normaal vinden betwijfel ik.

Op dit moment volg ik ook een bachelor Bestuurskunde in Rotterdam, en daar word ik vaak maar raar aangekeken als ik vertel dat ik een hond heb op mijn kamer. Misschien is het binnen onze studie ook wat makkelijker om een huisdier te nemen als je op kamers zit. De honden kunnen in een kennel op de universiteit waar ze de hele dag met elkaar kunnen spelen, en als je een keer echt omhoog zit, is er altijd wel een studiegenootje die een avondje wil oppassen (of zijn onderzoeksskills wil oefenen op je hond). 

Persoonlijk vind ik dan ook dat huisdieren prima kunnen passen bij een studentenleven, mits je maar zorgt voor voldoende tijd en ruimte voor je dier. Een huishond die elke drie maanden van baas wisselt omdat er continu mensen verhuizen, vind ik geen goed plan. In veel studentenhuizen vraagt het schoonmaakrooster al te veel verantwoordelijkheden dus laat staan de gedeelde zorg voor een dier! Dat type huizen zou ik aanraden om het lekker bij een aquarium te houden met wat vissen, die minder intensieve zorg vereisen! 

Maar, ondanks dat het veel tijd, aandacht en geld kost om een huisdier te houden, ben ook ik dolblij met mijn lieve boef, en zou ik niet meer zonder hem willen! 

Spreek je volgende maand weer, liefs Malou

Facebook Twitter Whatsapp Mail