Valse beloftes
Mijn vorige blog over gratis drank voor vrouwen veroorzaakte nogal wat reacties. Iedere studente aan de Universiteit Utrecht wil nu maar al te graag naar Florida. Begrijpelijk natuurlijk, want behalve gratis drank beschikt Florida ook over zon, zee en strand, een overvloed aan palmbomen, barretjes met ongekende keuzes aan cocktails en uit de hand gelopen houseparty’s, red cup party’s en poolparty’s. En natuurlijk lopen er overal mooie, bruine, afgetrainde lichamen. Althans, dat is het beeld.
Om het aantal aanmeldingen voor UF volgend jaar iets terug te dringen, moet ik iets opbiechten. De meeste van de genoemde elementen zijn zeker aanwezig: er is een zee en dus ook een strand, er zijn toffe feesten, en hier en daar liggen inderdaad een aantal (ongezond) gebruinde lichamen onder palmbomen met ijskoude drankjes. Maar een cruciaal element ontbreekt nog iets te vaak: het weer. Ik weet dat misschien niemand het verwacht, maar het regent in Florida nogal vaak. Te vaak.
Oké, klagen over het weer in Florida is misschien niet helemaal fair als je dit leest vanuit het herfstige Nederland. Het regent hier weliswaar, maar de bui duurt vaak niet langer dan een uur en gelukkig is het warm. Nou ja, warm? Ik bedoel eigenlijk heet. Snikheet. Bovendien ben ik natuurlijk niet naar Florida gekomen om hele dagen te zonnen, maar om les te geven. Alleen wil ik in het weekend wel graag wat van Amerika zien – de natuur, de cultuur en het campusleven buiten de universiteitsbanken – en dan is lekker weer wel mooi meegenomen. Maar helaas werd de eerste Football wedstrijd van het seizoen na uren wachten afgelast door onweer, is een poolparty in de regen helaas niet wat je verwacht van zo’n feest en viel ons uitje naar de maandelijkse Food Truck Rally tot tweemaal toe letterlijk in het water. Een paar kaplaarzen en een regenjas zijn dus geen overbodige luxe hier.
Maar genoeg geklaag, want behalve het soms matige en onvoorspelbare weer is het hier nog steeds geweldig! Mijn studenten maken enorme sprongen en al snel zullen zij hun midterm exam moeten afleggen, wat bestaat uit een schriftelijk en mondeling deel. Sommigen hebben nog wat moeite met onze uitspraak (woorden als ‘gezellig’ en ‘Utrecht’ zijn niet gemakkelijk voor Amerikanen – uiteraard wel erg van belang voor ze om aan te leren) en anderen weer wat meer met de grammatica, wat geen wonder is met minimaal een uitzondering op elke regel. Een aantal van mijn studenten heeft al aangegeven op de korte termijn Nederland te gaan bezoeken, dus het enthousiasme voor ons kleine kikkerlandje blijft groeien naarmate de cursus volgt. Hopelijk houden ze dat vast tot en met het einde van de cursus!