Kom uit je comfortzone

Body: 

Het is belangrijk om uit de comfortzone te treden, vindt campuscolumnist Arthur Zwartsenberg toen hij duizenden kilometers hier vandaan een nieuwe wereld ontdekte.

Het is belangrijk om uit de comfortzone te treden, vindt campuscolumnist Arthur Zwartsenberg toen hij duizenden kilometers hier vandaan een nieuwe wereld ontdekte.

Ik zwom en ik zwom, maar er leek geen einde aan te komen. Elke haal was harder en wanhopiger dan de vorige, maar het voelde alsof de oppervlakte zich steeds verder van me verwijderde. De pijn in mijn borst was onmiskenbaar. Mijn longen leken te barsten, en net op het moment dat ik het niet meer uithield en mijn mond opende om diep te inhaleren… deed ik mijn ogen open, en realiseerde ik me dat het een droom was.

Maar dit moment van opluchting werd vrijwel meteen vervangen door een gevoel van angst naarmate mijn ogen de kamer verkenden. Ik herken dit niet. Waar ben ik? Maar gelukkig maakte ook dit gevoel plaats voor de plotselinge klap van herinnering. O ja, dat was waar ook. Ik ben in Taipei.

Het was een gek moment. Het gevoel dat je opeens aan de andere kant van de aardbol wakker wordt, duizenden kilometers verwijderd van je vrienden en familie en de wereld die je bekend is. En zeker de eerste paar dagen voelen apart. Het stof dat is opgewaaid door het heen-en-weer shaken van je bekende wereld is nog niet neergestreken en dingen lijken onzeker.

Zo moet Columbus zich hebben gevoeld in 1492 toen hij als eerste non-viking Noord-Amerika betrad. Of Neil Armstrong toen hij in 1969 als eerste mens een wandeling maakte op de natuurlijke satelliet die wij de Maan noemen. Je staat aan de rand van een nieuwe wereld, nog onontdekt, en wie weet wat je daar allemaal treft. Deze reis naar Taiwan is mijn persoonlijke variant van de reizen die deze historische figuren hebben gemaakt; een journey naar onbekende werelden.

Het is belangrijk uit je comfortzone te treden en dit soort nieuwe dingen te proberen. Want je weet maar nooit wat je over jezelf ontdekt. Maar één ding is zeker: je zal groeien als persoon.

Facebook Twitter Whatsapp Mail