Schaamteloos: de Satisfyer Pro

De vibrator die lijkt op een vriendelijke pinguin doorbreekt het taboe op masturberen, foto Pixabay

Deze column gaat over masturbatie, en ondanks dat ik een vrijgevochten, feministische vrouw ben, schaam ik me daarvoor. Nou ben ik niet een persoon die snel gêne kent, integendeel zelfs, maar binnen het thema ‘seks, enzo’ lijkt zich een onzichtbare wand te bevinden tussen wat sociaal acceptabel is en wat een taboe.

Aan de sociaal acceptabele kant van de wand is praten over seks cool en hip en vooral empowering. Aan de taboe kant van de wand – de kant waar masturbatie zich bevindt – is het vies en raar. Het onderscheid tussen wel en niet acceptabel lijkt te liggen in het verschil tussen handelingen die anderen en handelingen die jezelf betreffen. Want wat je met een jongen hebt gedaan, is een prima gespreksonderwerp, maar of je er zelf van genoten hebt, is een no go zone. Tot nu toe is deze wand altijd erg hardnekkig geweest, maar hij lijkt langzaam maar zeker kapot getrild te worden, en dat dan door innovatieve luchtdruk technologie.

Ik heb het over de Satisfyer Pro, de vibrator die masturberen ogenschijnlijk uit het niets bespreekbaar heeft gemaakt. Iedereen heeft hem en iedereen heeft het erover, online op populaire meme accounts als @dehaarclipvanmarieclaire en in het echt. De Satisfyer plaatst niet alleen praten over masturberen plots aan de empowering kant van de sociale wand, maar weerstaat ook het criterium die de verschillende kanten van de wand onderscheidt. De Satisfyer vertegenwoordigt namelijk een handeling die niet een ander maar jezelf betreft.

Ik denk dat dit de vibrator lukt door zijn niet-bedreigende uiterlijk. Ik vind hem persoonlijk op een soort douchekop lijken, of op een vriendelijke pinguïn. Van vibrators wordt verwacht dat ze vunzig en fallisch zijn, knalroze, idioot groot en gemaakt om genadeloos in de vagina geramd te worden. Ik denk dat ik niet alleen voor mezelf spreek als ik zeg dat de meeste meisjes daar geen behoefte aan hebben.

De Satisfyer is zeker niet perfect, als sociale dynamiet veroorzaakt hij meer trillingen dan als vibrator, maar – en misschien verraadt dit lage verwachtingen aan mijn kant – hij werkt goed genoeg én lijkt niet op een aderige piemel. Waar eerder zelden gepraat werd over zaken zoals klaarkomen, is het topic verscholen achter de Satisfyer, prima bespreekbaar; die ziet er zo aseksueel uit dat het minder persoonlijk voelt om erover te praten. Tussen jou, masturbatie, en je gesprekspartner zit een beschermend laagje in de vorm van een bronzen pinguïn.

Behalve meisjes praten jongens ook graag over de Satisfyer, dan wel in een andere vorm. Want waar de Satisfyer voor meisjes het taboe van praten over masturberen doorbreekt, zien jongens het eerder als een bedreiging. Ze maken er grappen over, of ze extrapoleren het ongemak dat ze voelen bij het feit dat hun piemel voor de verandering niet de volle aandacht krijgt tot een maatschappelijk probleem. En natuurlijk, niet alle mannen voelen zich bedreigd door de Satisfyer, maar ik heb nog nooit een meisje horen zeggen dat Satisfyers ervoor zullen zorgen dat de mens zal uitsterven omdat vrouwen geen seks meer zouden willen hebben. Dat mannen al millennia lang masturberen en erover praten zonder dat het menselijke ras is uitgestorven, laat ik even achterwege. De Satisfyer is meer dan een vibrator, het is voor meisjes een manier om zonder gêne over masturbatie te praten, en als mensen hem als excuus gebruiken om ons te shamen, vind ik dat, echt, schaamteloos.

Advertentie