Overspel zet relatie onder druk

Body: 

Open deuren zijn er genoeg. Maar soms is het verbazingwekkend dat er werkelijk onderzoek gedaan wordt naar de meest logische zaken. Columnist Damia Carli struint het net af naar dit soort schokkend nieuws.

Open deuren zijn er genoeg. Maar soms is het verbazingwekkend dat er werkelijk onderzoek gedaan wordt naar de meest logische zaken. Columnist Damia Carli struint het net af naar dit soort schokkend nieuws.

Ik heb infobesitas. Ik ben verslaafd aan informatie. Er gaat geen uur voorbij waarin ik niet het internet afstruin naar, het liefst schokkende, nieuwsfeiten. Vooral het gebied van wetenschap houd ik nauwlettend in de gaten. Het is het eerste wat ik doe als ik wakker word, het is het laatste wat ik doe voor ik mijn ogen sluit. Zo bouw je een bepaald verwachtingspatroon op wat betreft bepaalde happenings. Ik noem een Arabische lente, zaak Mauro, het Catshuis, (diep)Friso. Je kunt bijna voorspellen hoe het zich ontwikkelt. Als je de logische stap aan zag komen, pleit dat voor je.  Als je verrast bent door een onverwachte wending in het verhaal, biedt dat sensatie. Maar er is ook nieuws dat verrast door zijn voorspelbaarheid. Dat zijn artikelen die ik niet zou verwachten. Uit mijn hoofd hier een paar voorbeelden:

-  Alcohol in verband gebracht met auto-ongelukken.   
- Overspel kan druk op relatie zetten.
- Seks blijkt verband te houden met voortplanting.
- Roken kan gevolgen voor de lichamelijke gezondheid hebben.
- Griep blijkt gerelateerd te zijn aan werkverzuim.

Na een eerste lachstuip volgt verbazing. Dan doorsturen naar vriendinnen. Nog eens lezen. Na een tijdje begint het dan toch te bezinken. Misschien was hier ook nog nooit daadwerkelijk onderzoek naar gedaan. Maar, is hier echt geld aan uitgegeven? Het lijkt wel of ons kennisarchief wordt opgebouwd sinds de ontdekking van het archief. Ons hele bestaan lijkt opnieuw aangetoond te moeten worden. Als er geen onderzoek naar gedaan is, is het niet waar. In de categorie “eerst testen dan geloven”. Wat er dan nog meer in de lijn der verwachting kan liggen zijn mogelijke onderzoeken als:

- Uitvinding van de auto blijkt olievoorraad te doen slinken.
- Eén kind policy in China doet afbreuk aan grote gezinnen.
- Ouderdoms-epidemie maakt in groten getale slachtoffers onder bejaarden.

Ik wacht met spanning op de dag dat mijn voorspelling uitkomt. Al heb ik toch ook wel een hunkering naar sensatie en dat de uitkomst toch heel anders blijkt te liggen dan je zou voorspellen. Ga meteen even het nieuws checken zo.

Ik heb trouwens wel vernomen dat er niet al te lang geleden een Australiër geweest is die het heeft gepresteerd patent op het wiel aan te vragen. Een cryptische omschrijving erbij en binnen is de stempel. Zou er al iemand een octrooi hebben aangevraagd voor vuur? Misschien het overwegen van een carrièreswitch waard. 

Facebook Twitter Whatsapp Mail