‘Akademie’ viert feest met fotowedstrijd

Body: 
De koninklijke akademie KNAW bestaat in 2008 tweehonderd jaar en viert dat onder meer met een internationale fotowedstrijd. Thema is ‘de magie van de wetenschap’.

Iedereen met interesse in wetenschappelijk onderzoek mag proberen dit zichtbaar te maken door middel van foto’s. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het begin van het jubileumjaar worden de winnaars bekendgemaakt.

Die krijgen een jaarabonnement op een tijdschrift naar keuze. De winnaar van de eerste prijs wordt bovendien uitgenodigd om eind januari 2008 persoonlijk in Amsterdam de prijs in ontvangst te komen nemen; reis- en verblijfkosten worden vergoed.

In het kader van haar jubileum heeft de Akademie op 21 juni een alliantie gesloten met Teleac/NOT ten behoeve van wetenschapscommunicatie. De beide instellingen willen een ‘crossmediaal aanbod’ gaan ontwikkelen op gebied van wetenschap en technologie, onder meer om ook jongeren hiervoor te interesseren. Zo komt er een ‘Jonge academie on wheels’ die een toernee gaat maken langs middelbare scholen.

AH

Informatie over de fotowedstrijd en een deelnameformulier is te vinden op www.knaw.nl/photo. 
De deadline voor inzending van foto's is 1 november 2007.