12 november | Tv-series ontleed: The Wire

Deze “beste tv-serie ooit” zit vol verhaallijnen die raken aan publieke kwesties als armoede, criminaliteit, politiewerk en racisme. Nog altijd actueel in de VS. Van patrouilleren in ‘slechte wijken’ tot etnisch profileren en excessief geweld. Hoe komen we tot een rechtvaardiger politieapparaat en hoe zit het eigenlijk in Nederland? Met cultureel antropoloog dr. Sinan Çankaya (VU).

Tv-series ontleed is een programma van Studium Generale van de Universiteit Utrecht. Dit seizoen kijken we naar tv-series met een nostalgisch tintje. Van seks als studieobject in de jaren 50, via de reclamewereld in de jaren 60, naar spionnen in de jaren 80 en macht en misdaad begin 2000. Wetenschappers analyseren de context en ideeën achter The Americans (10 sep), Mad Men (1 okt), The Wire (12 nov) en Masters of Sex (3 dec).

Klik hier voor meer informatie!

Kennis & Debat in TivoliVredenburg
Dit programma is onderdeel van het Kennis & Debat-programma van TivoliVredenburg. Maandelijks een update krijgen met het hele programma? Schrijf je dan in voor de Kennis & Debat-nieuwsbrief.