Lezing georganiseerd door SIB Utrecht
16 oktober - 19:45u tot 21:30u - Instituto Cervantes (Domplein 3, Utrecht)
Tegenwoordig lijkt het een feit dat onderwijs blijvend moet veranderen om aan te blijven sluiten bij de vraag van de samenleving van vandaag en om leerlingen op te leiden tot wereldburgers en de werknemers van morgen. De vraag is echter welke ontwikkelingen er in het onderwijs omarmd moeten worden om aan deze wensen te voldoen en welke ontwikkelingen het onderwijs eerder kwaad dan goed doen. Zijn kinderen gebaat bij zogenoemde iPad-scholen of meer virtual reality in de klas? En hoe helpen onderwijsvernieuwingen om de politiek gerust te stellen dat leerlingen écht klaar worden gestoomd voor de toekomst?
Daarnaast is de kans groot dat betrokkenen door alle bomen het bos niet meer zien en dat het lastig wordt om een heldere langer termijnvisie te ontwikkelen. Om het overzichtelijk te houden, zullen deze avond enkele hot topics worden uitgelicht en besproken, zoals de discussie rondom gepersonaliseerd onderwijs.
Wessel Peeters zal als expert op het gebied van onderwijsinnovatie en als master Leren en Innoveren komen spreken over onderwijsvernieuwingen en hoe deze ideeën in de schoolklas geïmplementeerd kunnen worden.
Na de lezing is er een borrel bij Café Hemingway!