Jaarlijks leggen ze meer dan 5.000 kilometer af zonder te stoppen voor eten of een slaappauze. Trekvogelecoloog dr. Eva Kok (NIOZ) volgt de routes van trekvogels als de kanoet. Dat leert haar niet alleen wat over het gedrag van de vogels. Ze zijn ook vliegende spionnen die doorgeven hoe natuurgebieden ver weg veranderen.

Voorprogramma

Voor aanvang van de lezing is er een unieke kans om te genieten van de Botanische Tuinen. Zo is het mogelijk een vegetarische daghap te eten op het terras van Botanica, het cafe in de Botanische Tuinen. De daghap kost €15 en bestaat uit flatbread, soep of salade, en een drankje. Bij het reserveren van een plekje voor het event kan je direct aangeven of je mee wilt eten. Botanica neemt na de reservering contact met je op om de reservering te bevestigen. Daarnaast kan je vanaf 19 uur een wandeling maken door de Botanische Tuinen. Bijzonder want de tuinen zijn in de avond normaal gesloten voor publiek. 

Het programma is voor iedereen toegankelijk (niet alleen voor studenten) dus meld je nu aan via onderstaande link naar onze website.

In samenwerking met Botanische Tuinen Utrecht.

Datum & Tijd | Dinsdag 22 juni 2021 (20:00-21:30)
Locatie | Botanische Tuinen (Science Park Utrecht)
Dit evenement is gratis. Kijk voor meer informatie en kaartjes op onze website.