Wist je dat er planten met snorkels bestaan? En sommige mossen helemaal uitdrogen en toch overleven? Plantenfysioloog dr. Charlotte Gommers (WUR) onderzoekt hoe planten hun omgeving waarnemen en zich daarop aanpassen. Ze neemt ons mee in deze wondere wereld waar hard wordt gestreden om het licht.

We hopen op mooi weer
Voor deze lezing zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Bij goed weer komen er flink meer plekken vrij omdat we dan gebruik kunnen maken van het terras. Drie dagen voor het event maken we dit bekend. Mensen op de wachtlijst komen dan als eerst in aanmerking en worden daarover geïnformeerd. Wil je er graag bij zijn, schrijf je dan dus in voor de wachtlijst.

Voorprogramma
Voor aanvang van de lezing is er een unieke kans om te genieten van de Botanische Tuinen. Zo is het mogelijk een vegetarische daghap te eten op het terras van Botanica, het cafe in de Botanische Tuinen. De daghap kost €15 en bestaat uit flatbread, soep of salade, en een drankje. Bij het reserveren van een plekje voor het event kan je direct aangeven of je mee wilt eten. Botanica neemt na de reservering contact met je op om de reservering te bevestigen. Daarnaast kan je vanaf 19 uur een wandeling maken door de Botanische Tuinen. Bijzonder want de tuinen zijn in de avond normaal gesloten voor publiek. 

In samenwerking met Botanische Tuinen Utrecht.

Datum & Tijd | Dinsdag 29 juni 2021 (20:00-21:30)
Locatie | Botanische Tuinen (Science Park Utrecht)
Dit evenement is gratis en online te volgen via ons YouTubekanaal. Kijk voor meer informatie op onze website.