Actieve meditatie zaterdag 12 januari

Meditatie, het lijkt zo makkelijk: gewoon zijn en waarnemen wat er in jezelf gebeurt, zonder iets te doen. Hoe meer je dat kan, des te meer ruimte en keuzemogelijkheid je creëert voor jezelf.

Vaak zijn we gewend continu te reageren op wat er om ons heen gebeurt. Meditatie helpt je uit dit patroon te stappen. Het vergroot je vermogen te kunnen zijn met wat er in je is; rust of onrust, spanning of ontspanning, lastige of fijne gevoelens. Dat geeft ruimte.

Zaterdag 12 januari kan je meedoen met de Kundalini meditatie. Een actieve meditatie voor het einde van de dag.  Door te beginnen met beweging van je lichaam, is het makkelijker de stilte in jezelf te vinden en simpelweg waar te nemen.

Onze insteek is dat je niet je best hoeft te doen om de stilte in jezelf te vinden. Wel is er vaak veel fysieke spanning in ons lichaam aanwezig. Door die spanning eerst te ontladen, ontstaat er meer ruimte om te mediteren.

Ervaring is niet nodig.

datum: zaterdag 12 januari
tijd: 16.30 – 18.00 uur
locatie: Oudegracht aan de werf 328
kosten: 8 euro

opgeven via mail is fijn, inlopen kan ook.

www.mediterenutrecht.nl

 

“Meditation is a surrender, it is not a demand. It is not forcing existence your way, it is relaxing into the way existence wants you to be. It is a let-go.” OSHO