Cappella Amsterdam zingt PSALM 151 met teksten van Nederlandse schrijvers

In het nieuwe werk Psalm 151 van componist Boudewijn Tarenskeen vertolken zeven zangers van Cappella Amsterdam samen met organiste Gerrie Meijers acht zeer verschillende interpretaties van psalmen. Freek de Jonge, Maria Barnas, Willem Jan Otten, Mustafa Stitou, Ramsey Nasr, Marjolijn van Heemstra, Marieke Lucas Rijneveld en Hafid Bouazza schreven hoogstpersoonlijke liedteksten, variërend van een woordloze haiku tot een vuistdik pamflet. Deze teksten vormen het uitgangspunt van Tarenskeens compositie. Deze fonkelnieuwe Psalm 151 wordt op zondagmorgen 11 november uitgevoerd in TivoliVredenburg.

Tarenskeen: ‘Bij het zoeken naar schrijvers wilde ik een zo kleurrijk mogelijk tableau samenstellen, met dichters, romanschrijvers, essayisten en toneelschrijvers van uiteenlopende gezindten en overtuigingen. Gelovigen, afvalligen, twijfelaars en bekeerlingen van Jodendom, Christendom en Islam, denkers met uitgesproken opvattingen over religie en spiritualiteit. En ook nog eens hemelsbreed verschillend van stijl, discipline en leeftijd.’

Boudewijn Tarenskee en zijn oeuvre Geestelijke Muziek
Vijftien jaar geleden begon Tarenskeen aan zijn oeuvre Geestelijke Muziek dat inmiddels twee oratoria, een zangbundel en twee muziektheatervoorstellingen omvat. Daaronder Lostvoor tenor en koor, een montage waarin hij teksten van Samuel Beckett confronteert met een aantal psalmen; de oratoria Mattheus Passie, een reconstructie voor negentien zangers, en Luther voor een zanger en een acteur die zijn tolk is, orgel en gemengd koor; Saulvoor acteur en big band; en de muziektheatervoorstelling Klaagliedjeswaarvoor Judith Herzberg het libretto schreef.

Zondag 11 november 10.30 TivoliVredenburg