Chipautomaten voor koffie

Body: 
Voor koffie of frisdrank uit de automaat kan vanaf1februari uitsluitend met de chip-knip of chipper worden betaald.Daartoe zullen vanaf eind december 180 nieuwe automaten wordengeplaatst in de universitaire gebouwen. Ook alle kassa-units in derestaurants zullen halverwege 2000 geschikt worden gemaakt voor debetalingspasjes.

De restauratieve dienst heeft tot de verandering besloten om decontante geldstroom binnen haar organisatie te beperken. Directeaanleiding voor de actie is het feit dat 70 procent van de huidigeautomaten aan vervanging toe is. Van die gelegenheid wordt gebruikgemaakt om het koffie-assortiment met een aantal fun coffees uit tebreiden, en Douwe Egbertskoffie te vervangen door Max Havelaar. Dekoffie in de nieuwe automaten is tot 1 februari gratis. Na 1februari gaat de huidige prijs omlaag tot vijftig cent per kopje.Ook frisdrank wordt in het nieuwe millennium goedkoper.

Om de chip-knip of chipper in het gebruik te vergemakkelijken,krijgen alle studenten en medewerkers met de komst van de nieuweautomaten een sleutelhanger met saldolezer toegestuurd. De chipperkan voorlopig opgewaardeeerd worden bij alle openbare telefoons ende chip-knip bij de bank in De Uithof. In de loop van 2000 zal ditopwaardeersysteem worden uitgebreid. Om de overgang van contantbetalen naar het betalen met een pasje soepel te laten verlopen,wordt de plaatsing van de automaten voorafgegaan door eenintensieve PR-campagne.

De automaten zullen tevens geschikt zijn om kannen te tappen.Secretariaten, afdelingen en diensten kunnen in de restaurants oprekening budgetkaarten aanschaffen, die ook voor de automatengebruikt kunnen worden.

BV