Climate Talks #1 | Klimaat & Voedsel - 31 maart

 

Megastallen, landbouwproducten die de hele wereld over vliegen en massale oerwoudkap: de gevolgen van onze voedselproductie op klimaatverandering zijn onmiskenbaar. Maar hoe zit dit precies? Tijdens Climate Talks praten gasten en publiek met elkaar over de verschillende aspecten van de crisis en mogelijke oplossingen. Op 31 maart vindt de eerste editie van deze programmareeks plaats over voedsel en klimaat.

Op deze avond behandelen drie wetenschappers het voedselprobleem en reflecteren zij vanuit hun eigen discipline op dit complexe vraagstuk. Na een inleiding van Jonathan Doelman over de verbintenis van wereldwijde voedselsystemen vanuit een technische invalshoek, licht Denise de Ridder de psychologische dynamiek toe achter gedragsverandering en voedselkeuzes en geeft Liesbeth van de Grift (UU) tenslotte inzicht in de historische achtergrond van het Nederlandse landbouwbeleid en de actuele gevolgen daarvan. 

Meer info en tickets: tiv.re/ClimateTalks

Over Climate Talks
Climate Talks is een initiatief van TivoliVredenburg en de Utrecht Young Academy (Universiteit Utrecht) waarbij verschillende gasten en publiek met elkaar praten over problemen en oplossingen van de klimaatcrisis. Tijdens elke editie wordt een ander aspect belicht van het klimaatprobleem.