Computers University College naar Atjeh

Het University College schenkt 150 gebruikte computers aan een project van de Katholieke Scholenstichting Utrecht (KSU) in Atjeh. De computers gaan naar 26 verschillende basisscholen in Banda Atjeh, het gebied dat het zwaarst getroffen werd door de tsunami in 2004.

Guus de Krom van het University College is initiatiefnemer van het plan. Na vervanging van de 150 computers vroeg hij zich af wat er met de oude pc's moest gebeuren. "Via de school van mijn zoontje was ik op de hoogte van het project KSU. De computers zijn nog goed bruikbaar. Ze zijn identiek, dat maakt het makkelijk voor de mensen in Atjeh. Verkopen van de computers kost bovendien veel moeite. Op deze manier snijdt het mes aan twee kanten. Het doneren van de computers is een betrekkelijk efficiƫnte manier om van je oude spullen af te komen en het is nog een hele elegante oplossing ook!"