Utrechtse Studenten Cantorij

De Utrechtse Studenten Cantorij o.l.v. van Fokko Oldenhuis stelt op zondag 26 februari een eeuwenoude vraag: What is our life?, een programma dat misschien wel zijn eigen titel kan beantwoorden. Samen met muzikale bijdragen van klarinettist Vincent Martig belooft het een prachtige middag te worden. Kom op zondag 26 februari luisteren om 16:00 uur in de Geertekerk! 


In What is our life? wordt een spannende verbinding aangegaan tussen het heden en het verleden. De uitvoering van dit programma dat begin 2020 plots niet kon plaatsvinden, neemt je mee naar andere tijden. Oude Engelse madrigalen worden naast moderne werken van o.a. Lang, Knight en Dirriwachter geplaatst, maar één ding hebben ze gemeen: ze bevatten passievolle thema’s, zoals liefde en vergankelijkheid, die nooit zullen vergaan. Zo gebruikte de hedendaagse componist Wim Dirriwachter dezelfde poëtische teksten die de Engelse componisten Gibbons, Byrd en Weelkes eeuwen geleden gebruikten. David Lang’s Again heeft zowel een meditatief als warm karakter, en met motetten van Hubert Parry wordt de eeuwigheid van de mens gevierd. De heldere klanken en poëtische teksten vol van extase en devotie, inspiratie en bezinning, zullen u ongetwijfeld aan het denken zetten en ontroeren tijdens dit concert. 

'What is our life?'. Zondag 26 februari, 16:00 uur, Geertekerk (Utrecht)

Kaarten verkrijgbaar via www.uscantorij.nl of aan de deur.

 

Over de Utrechtse Studenten Cantorij
De Utrechtse Studenten Cantorij is hét Universiteitskamerkoor van Utrecht en bestaat uit getalenteerde zangers die studeren aan de UU en de HKU. Enthousiasme en passie worden gecombineerd met ambitie en kwaliteit. Het repertoire is reikt van middeleeuwse muziek tot aan de nieuwste, speciaal voor de US Cantorij geschreven composities. Naast de concerten waarmee elk project wordt afgerond, treedt de Cantorij regelmatig op tijdens feestelijke gelegenheden van de Universiteit Utrecht, op festivals zoals Festival Nieuwe Muziek in Utrecht, het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht, de Koorbiënnale, het Snaar-Festival, Leading Voices en in concertseries in het Orgelpark en de Pieterskerkserie. De Utrechtse Studenten Cantorij werd uitgenodigd voor samenwerkingen door gerenommeerde ensembles als Capella Amsterdam en het Nederlands Filharmonisch Orkest en werkte samen met componisten en musici als Ties Mellema, Peter-Jan Wagemans, Gerard Beljon, Daan Manneke en vele andere (jonge) componisten. De US Cantorij maakte tournees naar Zweden, Duitsland, Oostenrijk, Engeland, Spanje, België, Slovenië, Brazilië, Frankrijk en Catalonië. Al deze ervaringen hebben van de Utrechtse Studenten Cantorij een hecht koor gemaakt dat door kwaliteit en enthousiasme van elke uitvoering tot iets prachtigs weet te maken.

Over de dirigent:

Sinds 2009 is Fokko Oldenhuis dirigent van de Utrechtse Studenten Cantori. Daarnaast dirigeert hij Kamerkoor Next, Koor Neon, het Slotkoor en Cantolanda. Hij gaf concerten in België, Duitsland, Polen, Frankrijk, Engeland, Italië, Spanje, Kroatië en Brazilië en trad op voor radio en televisie in binnen- en buitenland. Hij is docent koordirectie en cursusleider van de Applicatieopleiding Koordirectie en de Kurt Thomas Cursus aan het Conservatorium van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.
Fokko Oldenhuis voerde premières uit van onder anderen Gerard Beljon, Lowell Dykstra, Daan Manneke, Willem van Merwijk, Jan Welmers, Ad Wammes, Rob Goorhuis, William Knight, Roderik de Man en vele jonge, beginnende componisten die mede op zijn initiatief nieuwe composities voor koor schreven. Hij gaf gastcolleges aan de Universiteit van São Paulo in Brazilië en is met zijn koren regelmatig te gast op het Festival Unicanto in Londrina (BR). Hij is artistiek adviseur van de Stichting Culturele Evenementen in de Nicolaïkerk en lid van de artistieke commissie van het Nederlands Studenten Kamerkoor.
Meer informatie op www.fokkooldenhuis.nl
 

 

 

A hymn to the Virgin - Britten | Utrechtse Studenten Cantorij o.l.v. Fokko Oldenhuis
A hymn to the Virgin - Britten | Utrechtse Studenten Cantorij o.l.v. Fokko Oldenhuis