Dit voorjaar brengen sopraan Johannette Zomer en pianist Mike Boddé het programma De Grote Oversteek. Ze maken een muzikale cruise van de Europese middeleeuwen en barok via ontroerende folksongs naar het Amerika van Gershwin en Nina Simone. Tijdens de overtocht worden zij begeleid door Marcel Booij (contrabas en accordeon) en Angelo van den Burg (percussie). Het concert vindt o.a. plaats op 22 april in Gasthuis Leeuwenbergh in Utrecht.

Sopraan Johannette Zomer is een barokspecialist bij uitstek, maar maakt ook graag uitstapjes naar hedendaags repertoire van zowel de klassieke als lichte muziek. Tijdens een Sinatra-tribute die zij ooit gaf waarbij ze werd begeleid door een bigband ontstond bij Johannette Zomer de wens om ooit nog eens een cross-over programma te maken. Hoe zou het zijn om haar eigen barokke stijl te laten vermengen met en laten inspireren door andere stijlen? Mike Boddé, van huis uit jazzpianist, is een musicus met een breed palet aan kleuren, ingevingen en grensoverschrijdende ideeën. De ideale collega om dit idee verder mee uit te werken. Tijdens de samenwerking aan de stukken van Bach, Purcell, Von Bingen en later repertoire ontstond een mooie symbiose van muziekstijlen. ‘Een grote oversteek’ noemen Zomer en Boddé het zelf. 

Programma
Op het programma van de ‘cruise’ staan werken van Hildegard von Bingen, Johann Sebastian Bach, Jacques Brel, Wim SonneveldRamses Shaffy & Liesbeth List, een tweetal originals - The Skye Boat Song en The death of Queen Jane, Nina Simone, George Gershwin en Mike Boddé.

Musici
Naast Johannette Zomer (sopraan) en Mike Boddé (piano & zang) treden op Marcel Booij (contrabas, accordeon & arrangementen) en Angelo van den Burg (percussie).

Kaartverkoop en informatie
vr 22 april, 20:00 uur     Gasthuis Leeuwenbergh Utrecht        € 30,- 
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=oCFFWd2JiGo
Info: https://www.klassiekemuziek.nl/p/15855/johannette-zomer-en-mike-bodde