De prijswinnende documentaire In het hoofd van mijn zusje was op 2 mei om 21.40 te zien bij BNNVARA op NPO3. Bekijk de documentaire terug. 

Kijk hier de documentaire 'In het Hoofd van mijn Zusje' terug die 2 mei werd uitgezonden op NPO3: https://www.npo.nl/3doc/02-05-2018/BV_101387482 

En bekijk hier de aftertalk terug waarin er dieper op de thematiek wordt ingegaan met een jonge ervaringsdeskundige en psychiater Chloe Bollen: https://www.npo3.nl/in-het-hoofd-van-mijn-zusje/03-05-2018/WO_BV_13014105 

In het Hoofd van mijn Zusje is een intieme film over de zus van filmmaker Ingrid Kamerling die leed aan angsten en keuzestress en uiteindelijk op 24-jarige leeftijd een einde aan haar leven maakte.

In het hoofd van mijn zusje is een kwetsbaar portret over de zus van filmmaker Ingrid Kamerling die leed aan angsten en keuzestress en uiteindelijk op 24-jarige leeftijd vlak voor haar diploma-uitreiking een einde aan haar leven maakte.

Kamerling gaat op zoek naar het hoe en waarom van haar zelfdoding, en probeert door middel van familievideo's, dagboekfragmenten en interviews met familie en bekenden een beeld te krijgen van het leven van haar zus. In het hoofd van mijn zusje gaat verder dan een persoonlijke verwerking van een familiedrama, en zet vraagtekens bij de constante roep om authenticiteit en zelfontplooiing in onze maakbare samenleving.

Onder jongeren is zelfdoding doodsoorzaak nummer 1.

De documentaire ging in première in de Gouden Kalf Competitie op het Nederlands Film Festival 2016 en won daarna meerdere prijzen zoals zowel de jury- als de publieksprijs op het Perugia Film Festival in Italië en de 'best documentary award' op het International Film Festival Delhi. De documentaire maakte veel los het afgelopen jaar tijdens de vertoningen in 22 Nederlandse bioscopen, gevolgd door nagesprekken met jonge ervaringsdeskundigen. www.vivianvivian-film.com/#news.
De film wordt nu uitgezonden in de #True Selfie weken van de NPO.

Na afloop van de tv-uitzending vindt er een aftertalk plaats op tv en later online waarin er met jonge ervaringsdeskundigen en psychiater Chloe Bollen, oprichter van de suicidepreventiepoli in Venlo o.l.v. Geraldine Kemper. Stichting 113 Zelfmoordpreventie is aanwezig achter de chat om vragen van kijkers te beantwoorden.