Stichting Utrecht Marketing is dé centrale marketing- en promotieorganisatie die Utrecht positioneert en profileert voor (potentiële) bewoners, bezoekers, bedrijven en talenten. Zij richt zicht onder meer op bewonersmarketing (Culturele Zondagen, Uitagenda Utrecht, MAG Utrecht), bezoekersmarketing (VVV, Domtoren, Utrecht voor Groepen, (internationale) persbewerking), economische en talentmarketing (Utrecht Convention Bureau, economische persbewerking) en het managen van het merk Utrecht. Utrecht Marketing streeft ernaar de diversiteit van de samenleving te weerspiegelen in haar personeelsbeleid. Een verscheidenheid aan werknemers betekent immers ook een variatie aan talenten.

FUNCTIEOMSCHRIJVING
Je werkt voor het icoon van Utrecht: de Domtoren. Je zult werken in een veelzijdige en actieve functie binnen een jong team. Tijdens rondleidingen vertel je verhalen over Utrecht, het Domplein en de Domtoren aan verschillende doelgroepen. De energie die je hiervan krijgt zal goed van pas komen tijdens het beklimmen van 495 treden. Daarnaast zul je bezoekers begeleiden die gebruik maken van onze bezoekerslift.

TAKEN
Als gids en gastheer/vrouw heb jij de volgende taken:
-    Je geeft rondleidingen in en rond de Domtoren, aan zowel nationale als internationale bezoekers.
-    Je helpt mee in de Domtoren- en Utrecht-winkel.
-    Je begeleidt (publieks)evenementen in de toren.
-    Ook het geven van stadswandelingen behoort tot de mogelijkheden.

PROFIEL
Verder vragen we van je:
-    Uitstekende spreekvaardigheid, bij voorkeur ervaring met het spreken voor groepen en/of affiniteit met rondleiden.
-    Goede beheersing van Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk. Een extra vreemde taal is een pré.
-    Interesse in en kennis van de cultuurhistorie en de toeristische hoogtepunten van de stad Utrecht.
-    Uitstekende sociale vaardigheden.
-    Je bent gastgericht en proactief.
-    Flexibel beschikbaar, inclusief weekenden, ‘s avonds en op feestdagen.

AANBOD & SALARIS
Stichting Utrecht Marketing biedt een arbeidsovereenkomst voor de duur van 6-12 maanden met optie tot verlengen, een marktconform salaris en kent daarnaast prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een persoonlijk opleidingsbudget en 25% korting op producten uit de VVV-winkel. Het betreft een afwisselende bijbaan waarin je het hele jaar uren kunt maken.

CONTACT
Hou jij van verhalen vertellen? Ben je niet bang om voor een groep te spreken? En ben je ook zo trots op het icoon van onze stad? Stuur dan een mail naar domtoren@utrechtmarketing.nl met daarin je CV en motivatiebrief. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.