Wil je brainstormen over de toekomst van dierproeven en proefdiervrije innovaties? Doe dan mee aan onze online ‘helpathon’ op dinsdag 17 mei (9:00-17:30 uur, Engelstalig), en help met jouw visie de organisaties in Utrecht Science Park om een concrete beleidsstrategie te ontwikkelen voor de transitie naar proefdiervrije wetenschap, en zo voort te bouwen op de huidige initiatieven van TPI Utrecht.

Een helpathon is een creatieve workshop waarin deelnemers van verschillende achtergronden uitgedaagd worden om oplossingen voor een probleem te vinden. Bekijk deze video om een indruk te krijgen.

TPI Utrecht staat voor Transitie naar Proefdiervrije Innovatie Utrecht. De werkgroep bestaat uit ambassadeurs vanuit drie partners: de Universiteit Utrecht, het UMC Utrecht en de Hogeschool Utrecht.  TPI Utrecht’s doel is om proefdiervrije innovatie te stimuleren en in te bedden in onderzoek en onderwijs. De werkgroep organiseert Ronde Tafels, helpt onderzoeker via een Helpdesk, organiseert onderwijs op allerlei niveaus (van bachelor en master tot en met het professionele niveau) en adviseert over projecten.

Dierenrechtenorganisaties PETA en Animal Rights waarderen de Utrechtse inspanningen zo dat ze aangeboden hebben om deze bijzondere helpathon te organiseren. Voorzitter van het College van Bestuur Anton Pijpers en voorzitter van TPI Utrecht Daniela Salvatori omarmen dit aanbod en stellen deze vraag centraal:

“Kun je ons helpen concrete beleidsmaatregelen te ontwikkelen om de transitie naar dierproefvrije innovaties in Utrecht Science Park te versnellen?”

Bekijk de video-oproep van Anton Pijpers and Daniela Salvatori.

Schrijf je in en vraag je collega’s, vrienden en kennissen hetzelfde te doen. Werkelijk iedereen is welkom om bij te dragen aan deze per definitie interdisciplinaire helpathon. We hebben jouw creativiteit en ideeën nodig!

Schrijf hier in: https://forms.office.com/r/rME2KnB0af. Na inschrijving ontvang je de link naar de helpathon ruim op tijd.