Hijskraan van Ruppert af

Body: 
Met drie hijskranen is woensdag begonnen met het verwijderen van de kraan van het Ruppertgebouw. Als de sneeuwval geen roet in het eten gooit, moet vrijdag het werk geklaard zijn. Drie weken geleden leidde de val van de kraan op het gebouw tot zes gewonden.

Het weghalen van de kraan kan plaatsvinden nu de onderzoekers van TNO en de arbeidsinspectie klaar zijn met hun werk op lokatie. Ook dienden er eerst nog enkele stofschotten geplaatst te worden aan de binnenkant van het gebouw. Deze houden het bouwstof of –puin buiten het ongeschonden deel van het Ruppertgebouw en stutten tegelijkertijd het dak.

Het gedeelte van de kraan dat over het gebouw lag is woensdag verwijderd. De parkeerplaats aan de Leuvenlaan is weer opengesteld.

De komende weken zullen nadere plannen worden opgesteld voor het herstellen van het gebouw. Ook moet nog worden onderzocht of het contragewicht dat vlak naast het gebouw terechtkwam schade aan de fundering of leidingwerk heeft aangericht.

Het Ruppertgebouw zal naar verwachting een half jaar buiten gebruik blijven. Deze week ging het onderwijs van het tweede semester dat aanvankelijk in het gebouw was gepland zonder noemenswaardige problemen van start op enkele alternatieve lokaties.

XB