Hollywood steunt UCU-alumni

Body: 
Drie oud-studenten van het University College Utrecht en een student van de UvA hebben het concept ‘YourSeries’ bedacht voor een televisieserie. Wekelijks zal een deel van het script online gepubliceerd worden, waarna filmmakers het materiaal kunnen verfilmen en inzenden. Tijdens het afgelopen filmfestival in Cannes presenteerde YourSeries met succes haar plannen.

Drie van de oprichters, Ryan den Rooijen, Jac De Vries en David van Damme, behaalden in 2008 hun diploma aan University College Utrecht. Het netwerk dat UCU aan de studenten biedt blijkt nu al vruchten af te werpen.

Het deels reeds gefinancierde project wordt onder andere gesteund door de Oscar-genomineerde regisseur Chris Weitz, die het een “geheel innovatief project” noemde. Het is voor het eerst dat het publiek wordt ingeschakeld om een productie van deze schaal op te zetten. In de woorden van Hollywood-producent Andrew Miano: “Met YourSeries nodig je mensen uit deel te nemen aan de revolutie.”

De serie die in productie gaat, heet Season One: Gladio en is gebaseerd op waargebeurde verhalen rondom de geheime NAVO-legers ten tijde van de Koude Oorlog. Het is de eerste verfilming van de verhalen achter het clandestiene verzetsleger dat in Italië uitgroeide tot een door de NAVO gefinancierde terroristische organisatie.

(Bron: Perscommunicatie UCU)

Meer informatie
Website YourSeries: www.yourseries.com