In november vindt de internationale klimaattop (COP23) plaats in Bonn, waar de voortgang van het Parijsakkoord wordt besproken. Om de Parijsdoelen in Nederland te behalen is in 2016 de Energieagenda opgesteld. Deze agenda is volgens velen echter nog lang niet ambitieus genoeg. Daarom is het dus de hoogste tijd voor een jongerenversie: de klimaatagenda! Om deze agenda te realiseren organiseert de JKB op zaterdag 21 oktober 2017 de Jonge Klimaattop, te Arminius Rotterdam. Tijdens dit inspirerende congres komen jongeren, vertegenwoordigers van jongerenorganisaties en experts samen om hun input te geven voor de klimaatagenda.

Hoe ziet onze maatschappij er in 2050 uit? Wat is de impact van klimaatverandering op onze manier van wonen en werken of het voedsel dat we eten? En hoe betrekken we jongeren in dit verhaal? Tijdens de Jonge Klimaattop gaan we aan de hand van de thema’s wonen, werken, mobiliteit, onderwijs en voeding in op deze vragen. Vervolgens bespreken we welke stappen er gezet moeten worden om een duurzame toekomst te realiseren. Maar het blijft niet bij praten! Er zal een ambitieuze klimaatagenda worden opgesteld, vol met doelstellingen, actiepunten en concrete ideeën om onze ambities te verwezenlijken. Op die manier wordt dit document dé visie van de jongeren in Nederland.

Aan het einde van de dag zal de klimaatagenda worden gepresenteerd aan de pers. De jongerenvertegenwoordigers naar de VN zullen hem daarna meenemen naar de klimaattop in Bonn. Zo verzekeren we dat onze agenda ook echt impact maakt!

 

Voor meer informatie en het verkrijgen van gratis tickets, ga snel naar: www.jongeklimaatbeweging.nl. Of kijk op onze facebookpagina van de Jonge Klimaatbeweging. We hopen je daar te zien!