Kinderhartcentrum UMC blijft open

Body: 
Dolblij zijn ze bij het kinderhartcentrum van het UMC Utrecht. Na wekenlang heen en weer geslingerd te zijn tussen hoop en vrees, heeft minister Klink van volksgezondheid besloten het kinderhartcentrum in Utrecht te handhaven.

Dit betekent dat het Utrechtse kinderhartcentrum gewoon open blijft en haar activiteiten niet hoeft af te bouwen. Aanleiding om het standpunt te wijzigen is het besluit van het UMC St Radboud in Nijmegen om alle cardiochirurgische ingrepen en catheterinterventies bij patiënten met aangeboren hartafwijkingen (AHA) te laten behandelen in het UMC Utrecht.

Daarnaast verwacht het UMC de komende jaren ook een groter aantal volwassen patiënten met aangeboren hartafwijkingen te gaan behandelen. Het UMC beantwoordt hierdoor aan alle eisen van de minister. Ook het standpunt van de patiëntenvereniging was voor de minister een belangrijke overweging.

Hoofd kindergeneeskunde van het UMC Utrecht prof.dr Wietse Kuis is zeer verheugd over dit besluit van de minister: “We hebben hier een fantastisch kinderhartcentrum met een zeer gemotiveerd team professionals. Het is voor ons en onze patiënten erg goed om te horen dat we de kans krijgen dit centrum te laten voortbestaan.”

AD/UN