Mgr. Simonis opent Studentencomplex

Body: 
Morgen, 20 juni, opent kardinaal Simonis — het hoofd van de R.K. kerk in Nederland — het nieuwe studentencomplex De Bisschoppen in De Uithof.

Na de officiële opening is er op de vooravond een cultureel festival met flamenco, percussie en poëzie, gehouden in studentenkamers en op het binnenplein. ‘s Avonds is er een groot feest voor de bewoners van het complex, met onder meer dj Erick E en Don Diablo.

De kamers en woningen zijn sinds het najaar bewoond na een bouwtijd van ruim anderhalf jaar. 552 studenten hebben een nieuwe kamer of woning gevonden in één van de twee torens of in één van de elf herenhuizen. Onder hen 140 internationale studenten die een volledig gestoffeerde en gemeubileerde kamer huren. Dankzij De Bisschoppen is de gemiddelde wachttijd voor een kamer in Utrecht gedaald tot minder dan een jaar.

De studentenflat dankt zijn naam aan de 'Bisschopssteeg' waarlangs in de 15e eeuw bisschop David van Bourgondië pendelde van zijn werkplek Utrecht naar zijn woonhuis slot Duurstede in Wijk bij Duurstede.

AH