Nelleke Noordervliet speecht

Body: 
Schrijfster Nelleke Noordervliet geeft op 20 februari een lezing bij de Hogeschool Utrecht, faculteit Educatie, over haar nieuwe roman 'Snijpunt'. Die beleeft al weer een derde druk. De lezing is een voorschot op de boekenweek, die in 2008 het thema ‘Ouderen’ heeft.

Noordervliet verwierf eerder bekendheid met romans als 'De naam van de vader', 'Het oog van de engel' en 'Pelican Bay'. Snijpunt is een meeslepend verhaal waarin een lerares wordt aangevallen door een islamitische leerling, waarin haar ex-man verdwijnt in het Italiaanse Umbrië en hun zestienjarige dochter op hardhandige wijze de volwassenheid wordt in geslingerd.

Noordervliet gaat in haar lezing in op de grote thema’s van deze tijd: Wat vermag het humanisme tegen de behoefte aan religie? Waarom willen mensen geloven? Hoe verwerf je waardigheid en zelfrespect? En omdat de Boekenweek, die 11 maart van start gaat, als thema Ouderen heeft, zal zij ook vertellen over haar naspeuringen naar het leven van haar overgrootmoeder, die zij portretteerde in haar bestseller 'Altijd roomboter'.

AH

Op www.nellekenoordervliet.nl is een trailer over de roman te zien en een fragment uit het luisterboek te horen.
Wie kaarten wil bestellen voor de lezing, kan terecht bij de faculteit Educatie van de HU, tel. 25471 00.