Politiek protest rw-studenten tegen Oostenrijk

De politieke situatie in Oostenrijk houdt de gemoederen al enigetijd bezig. Nu de democratisch gekozen rechts-extremistische partijvan Jörg Haider in de regering zit, is Oostenrijk een landgeworden waar je volgens veel mensen niet meer moet komen.Studenten van Ruimtelijke Wetenschappen hebben zo hun eigen methodegevonden om hun afkeer over de Oostenrijkse politieke situatie telaten blijken. Zij hebben het land van de Sound of Music letterlijkvan de kaart gehaald.

De kaart in kwestie hangt op de vijfde verdieping van het VanUnnikgebouw. Hij is opgebouwd uit puzzelstukjes die bij gelegenheidvan een Nederlands-Duist cartografiecongres nog hoogstpersoonlijkdoor prins Willem-Alexander zijn gelegd.

De protestactie van de studenten is inmiddels weer ongedaangemaakt en het Oostenrijkse stukje ligt weer op zijn plek. Hetsignaal van de studenten is niet bij iedereen in goede aardegevallen. Zo is de uit Oostenrijk afkomstige professor G. Schildervan cartografie zeer boos geworden. "Ik vind het verschrikkelijk enwil niets met deze actie te maken hebben."

GK

[Bijschrift bij een foto]