IMPAKT Internships are also open to international students, please visit out website for the English texts

Voor het IMPAKT Festival 2019 (30 oktober - 3 november) zoekt Stichting IMPAKT stagiaires die ons willen helpen bij de verschillende programma- en productietaken. 

Binnen de afdeling Productie en programma hebben we de volgende stages beschikbaar:

 • Assistent Curator
 • Hospitality
 • Vrijwilligerscoördinatie
 • Technische productie
 • Filmprogrammeren en filmproductie
 • Tentoonstellingsproductie
 • Talks (en andere projecten) productie
 • Diversiteit in programma, thema en publiek
 • Algemene logistiek

Voor alle stages bij Impakt geldt:

 • je hebt uitstekende computervaardigheden;
 • je bent gemotiveerd, betrokken en bereid om je vaardigheden uit te breiden;
 • je hebt een onafhankelijke en actieve houding;
 • je bent flexibel en je kunt goed omgaan met veranderingen.

Heb je interesse in een stage bij Impakt? Vul dan de volgende vragenlijst in en wij reageren zo snel mogelijk om een verdere afspraak te maken. 

Vragen over stageposities kan je mailen naar Jeroen Witjes op interns@impakt.nl.

De programmering wordt verricht door Impakt’s artistiek leider en (gast-)curatoren. Dit houdt in dat er een boel onderzoek gedaan wordt en dat er regelmatig contact onderhouden wordt met kunstenaars en andere instituten in de audio-visuele richting. Daarnaast moet er een boel georganiseerd worden wanneer je een programma wilt realizeren. Als een stagiair help je het artistieke team met hun taken. Dit varieert van praktische zaken als het vinden van lokaties of kunstwerken, tot het communiceren met andere partijen en de coordinatie van residencies.

Deze stage biedt je de mogelijheid om waardevolle ervaring in de kunstwereld op te doen en om je te helpen een netwerk op te bouwen. Het helpt je om inzicht te krijgen in het proces van het ontwikkelen van een concept tot een evenement, festival programma of tentoonstelling. Tegelijkertijd biedt het je de mogelijkheid, als je die aangrijpt, om een boel verschillende werken te zien en op deze manier je referentiekader op het gebied van film- en videokunst te vergroten.

ASSISTENT CURATOR

Voor deze functie zoeken we een gemotiveerd en getalenteerd persoon met een solide kennis van nieuwe media, digitale cultuur en de kwesties die centraal staan aan het jaarlijkse programma van Impakt 2018: Post-truth, en gerelateerde thema’s zoals de invloed van algoritmes en andere nieuwe informatie technologie.

Het werken op academisch niveau is verplicht maar moet ook worden gecombineerd met een actieve en praktische houding. Het meeste werk zal bestaan uit het assisteren van de artistiek directeur, de curatoren van het festival en de andere curatoren waarmee Impakt werkt. De dagelijkse activiteiten bestaan uit het ondersteunen van de communicatie met de curatoren en de kunstenaars in het programma, het ondersteunen van programma-ontwikkeling, onderzoek doen voor de inhoud van het programma en het voorbereiden van de programma’s zodat dit overgenomen kan worden door het de afdeling productie.

De stage kan worden gecombineerd met onderzoek. Er zijn mogelijkheiden om Impakt Channel programma’s voor het Impakt Archief te cureren. Ander curatiewerk kan besproken worden maar moet worden gezien als toevoeging aan de voornaamste taken als assistent. 

HOSPITALITY

Als hospitalitymedewerker ben je ervoor verantwoordelijk dat alle gasten een fijn verblijf in Utrecht hebben tijdens het festival. Van accreditaties tot hotelboekingen, je regelt het allemaal. Je bent het eerste aanspreekpunt voor gasten tijdens het festival. Je bent communicatief zeer vaardig, in het Nederlands maar ook in het Engels. Je houdt overzicht en bent servicegericht.

VRIJWILLIGERSCOORDINATIE

Tijdens het festival werkt Impakt met ongeveer 40 vrijwilligers. Het is jouw taak een wervingscampagne voor vrijwilligers op te zetten, de werkzaamheden die gedaan moeten worden in kaart te brengen, (kennismakings)gesprekken met vrijwilligers voeren, roosters maken en vrijwilligers begeleiden tijdens het festival.

TECHNISCHE PRODUCTIE

Je bent de rechterhand van de technisch producent. In de voorbereiding help je met uitzoeken van de technische mogelijkheiden voor het vertonen van films, het houden van paneldiscussies en het laten draaien van uitdagende audiovisuele installaties. Daarvoor leg je contacten met kunstenaars, help je met het uitzoeken van technische leveranciers en check je binnenkomende digitale bestanden. Tijdens het festival help je met de opbouw van de technische infrastructuur van het festival, dus met alle techniek die moet worden aangelegd voor het realiseren van de expositie, screenings, panels en andere projecten. Denk aan beamers, schermen, computerinstallaties en geluid. Je neemt je eigen kennis van audivisuele apparatuur en computerskills mee, maar krijgt ook de mogelijkheid om nieuwe dingen te gaan leren op dat gebied. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om je communicatie- en management skills op te bouwen binnen de festivalwereld!

FILMPROGRAMMEREN EN FILMPRODUCTIE

Tijdens het festival, maar ook tijdens de evenementen door het jaar heen, organiseert Impakt vertoningen, discussies, meetings en presentaties. Afhankelijk van de situatie zullen stagiairs betrokken zijn bij:

 • het uitzoeken van de beschikbaarheid en de locatie van films en video’s;
 • het verkrijgen van preview- en vertoningsversies van een film of video;
 • het contacteren van distributeurs, galerieën en individuele kunstenaars, en het maken van afspraken;
 • het overzicht houden over het podium, de soundcheck organiseren en het programma coördineren met de technici;
 • de financiële afhandeling.

Voor deze stage moet je affiniteit hebben met en technische kennis hebben van de audio-visuele kunsten.

TENTOONSTELLINGSPRODUCTIE

De tentoonstelling is het onderdeel van het festival dat zich richt op de museumwereld. Het bestaat uit verschillende grote en kleine museale projecten. Als een productie assistent werk je met een of meerdere projecten. Het organiseren van een tentoonstelling is een lang en intensief proces. Je zult bij dit proces betrokken zijn, van het conceptuele begin tot de uiteindelijke realisatie.

Je bent betrokken bij:

 • het onderzoeken van de haalbaarheid en de financiële mogelijkheden;
 • het contact onderhouden met kunstenaars, curatoren, technici en locatiebeheerders;
 • het oog houden op de financiën.

Voor deze stage moet je een praktisch oog hebben voor constructie en technische kennis hebben van de audio-visuele kunsten.

TALKS (EN ANDERE PROJECTEN) PRODUCTIE

Tijdens het festival, maar ook tijdens de evenementen door het jaar heen, organiseert Impakt vertoningen, discussies, meetings en presentaties. Afhankelijk van de situatie ben je betrokken bij:

 • contact leggen en maken van afspraken met sprekers en panelleden
 • het voorbereiden van presentaties, introductie-dia’s maken
 • het overzicht houden over het podium, de sound check organiseren en het programma coördineren met de technici;
 • de financiële afhandeling.

Voor deze stage moet je een affiniteit hebben voor en technische kennis hebben van de audio-visuele kunsten.

DIVERSITEIT IN PROGRAMMA, THEMA EN PUBLIEK

Bij Impakt doen we moeite voor het samenstellen van een inclusief programma met diversteit op het gebied van gender, cultuur etc. We willen dit gespiegeld zien in de thema’s die we aankaarten, de kunstenaars en sprekers die we uitnodigen en het publiek dat we bereiken. Met deze stage willen we onze programmeurs en curatoren ondersteunen door middel van onderzoek op aanvraag binnen verschillende gebieden die gerelateerd zijn aan deze doelstellingen, zoals het onderzoeken van kunstenaars en subthema’s.

Daarnaast kan hierover ook eigen onderzoek worden gedaan. De stagiair ondersteunt ook het onderzoek naar specifieke partnerinstituten waarmee samengewerkt kan worden en naar specifieke beurzen gericht op het ondersteunen van diversiteit binnen de programma’s en de deelname van kunstenaars uit verschillende gebieden van de wereld en met specifieke achtergronden.

De stagiair ondersteunt daarnaast de PR en marketing afdeling bij de ontwikkeling en uitvoering van programma’s en activiteiten die Impakt zichtbaar maken voor een breder en gevarieerder publiek en die toenadering zoeken tot specifieke doelgroepen.

ALGEMENE LOGISTIEK

De algemene logistiek van het festival is alle logistiek die niet direct verbonden is aan de specifieke programma’s. Je zult daarom verantwoordelijk zijn voor de aankleding van het festival. Zoals elk ander festival wil Impakt de gastlocatie zich eigen maken, met een sfeer die karakteristiek is voor het festival. Om deze reden worden vlaggen, banners en compleet nieuwe interieurs gebruikt. Als een stagiair in algemene logistiek zul je betrokken zijn bij het ontwerp en de realisatie van deze onderdelen.

Je bent betrokken bij:

 • de coördinatie en het installeren van het festival bureau, het multimedia centrum, de bar, etc.;
 • het verkrijgen van vergunningen;
 • het opstellen van instructies voor de kaartverkoop en dergelijke;
 • maken van logistieke planningen/chauffeursschema’s etc.