Ribattuta Musica brengt Messiah in Nicolaïkerk

Het professionele barokensemble Ribattuta Musica brengt in december onder leiding van Dick Duijst op sfeervolle locaties Handels meesterwerk Messiah HWV 56. Dit grootse verhaal vol passie, vuur en goddelijke opoffering heeft anno 2017 nog niets aan zeggingskracht en dramatiek ingeboet. Messiah wordt door Ribattuta Musica in authentieke en kleine bezetting uitgevoerd zoals de componist Handel het oorspronkelijk bedoeld heeft. Het concert vindt plaats op zondag 17 december a.s. in de Nicolaïkerk in Utrecht. Aanvang 14:30 uur.

Messiah is het bekendste werk van George Frederic Handel en vertelt het levensverhaal van Christus. Handel componeerde dit oratorium voor koor, orkest en solisten, in 1741 in slechts drie weken. Vanaf de eerste succesvolle uitvoering in 1742 in Dublin is dit grootse werk met zijn ontroerende aria’s en koordelen waaronder het Hallelujah nog altijd immens populair. Ribatutta Musica heeft voor dit concert gekozen om op sfeervolle locaties zoals de Nicolaïkerk te spelen; de intieme sfeer en goede akoestiek in de kerken dragen bij aan de concertbeleving in de donkere dagen van december.

Ribattuta Musica laat muziek voelen én beleven
Ribattuta Musica is een vocaal-instrumentaal ensemble dat onder leiding van dirigent en artistiek leider Dick Duijst optreedt in authentieke en kleine bezetting. De vaste kern bestaat uit 35 professionele musici, instrumentalisten, vocalisten en solisten, allen gespecialiseerd in het uitvoeren van dit historisch repertoire. Hun gedeelde passie is om zoveel mogelijk mensen te raken; van de ontdekkende luisteraar tot de doorgewinterde liefhebber. Bij voorkeur speelt Ribattuta Musica dicht bij het publiek waardoor er een intieme sfeer en een voelbare wisselwerking ontstaat. Het publiek ervaart zo intenser de muzikale expressie van tekst en muziek.

Solisten Messiah HWV 56
Sopraan                       Elvire Beekhuizen
Alt                                 Rosina Fabius
Tenor                           Guy Cutting
Altus                             Lester Lardenoye
Bas-bariton                 Hans Voschezang

Vocalisten en instrumentalisten van Ribattuta Musica o.l.v. Dick Duijst.

Informatie en kaarten
Zondag 17 december 2017, aanvang 14:15 uur
Nicolaïkerk
Nicolaaskerkhof 8
3512 XC Utrecht

Kaarten à € 27,50 zijn verkrijgbaar via: www.rmusica.nl. Aan de deur van de kerk op de dag van het concert kost een kaart € 35,-.