Ronald McDonald Huiskamer op dak WKZ

Op het dak van het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) in De Uithof wordt dit jaar een huis gebouwd. In de Ronald McDonald Huiskamer, zoals het project wordt genoemd, kan familie van patiëntjes even bijkomen van het ‘ziekenhuisgevoel’.

De Huiskamer is een initiatief van het Ronald McDonald Huis Utrecht, dat tegenover het WKZ ligt. Het WKZ is onderdeel van het universitair medisch centrum Utrecht UMCU. In dat Huis kunnen familieleden van patiëntjes die ver van het WKZ wonen, overnachten. De nieuwe Huiskamer is bedoeld voor gebruik overdag.

‘Familieleden moeten in de Huiskamer vooral even los van de ziekenhuissfeer kunnen komen’, zegt huismanager Judith Hermelink. ‘Het WKZ is gebouwd voor kinderen. Logisch, maar daardoor zijn er relatief weinig voorzieningen voor ouders. En die zitten vaak te wachten."

AD/UN