Schaatser Verheijen twaalfde bij Wereldbekerwedstrijd

Body: 
Schaatser Carl Verheijen heeft bij deWereldbekerwedstrijden in Hamar afgelopen weekeinde een twaalfdeplaats behaald op de vijf kilometer. Verheijen heeft zijn studieGeneeskunde vorig jaar stopgezet om zich helemaal te concentrerenop het schaatsen. Hij maakt nu voor het eerst deel uit van dekernploeg.

Het was de tweede keer dat Verheijen aan eenWereldbekerwedstrijd mee mocht doen. Twee jaar geleden dankte hijdat echter aan afzeggingen van anderen. Nu lukte het hem op eigenkracht. Vorige week stayerde hij in Heerenveen naar een nieuwpersoonlijk record van 6.35 en dwong daarmee als vijfde Nederlanderdeelname in Noorwegen af.

Over de race in Hamar is de 23-jarige zoon van voormaligschaatscrack Eddie Verheijen niet helemaal tevreden. "Een twaalfdeplek is niet slecht, maar voor mezelf reed ik helemaal geenperfecte wedstrijd. Ik moest ook als eerste starten. Een tijdneerzetten is altijd moeilijk. Toch was ik maar vijf secondenlangzamer dan Romme."

Verheijen wil zichzelf nog twee jaar de kans geven om dewereldtop in zijn sport te halen. Vertoont hij dan op zijnfavoriete afstanden, de vijf en tien kilometer, nog steedsprogressie dan gaat hij door tot de Olympische Spelen van 2002. "Opeen gegeven moment is het een kwestie van prioriteiten. Als ik methet schaatsen hogerop wil dan moet ik wel stoppen met studeren.Maar ik heb al drie jaar van mijn studie afgerond, dus ik kom zekerterug in Utrecht."

XB