Scherpenzeel gaat 750 ton oud papier van de UU verwerken

Body: 
Ineke van Oosten, directeur van het Facilitair Bedrijf FBU, heeft gisteren een overeenkomst getekend met Scherpenzeel bv. Dit bedrijf gaat per maart al het papier, karton en de vertrouwelijke stukken van de UU ophalen en vernietigen.

Scherpenzeel kreeg de opdracht na inschrijving op een Europese aanbesteding; het contract is getekend voor een periode van drie jaar. Het bedrijf zal wekelijks alle 400 papiercontainers van De Uithof en de binnenstad legen. Op jaarbasis komt dit neer op zo’n 750 ton oud papier.

Het niet-vertrouwelijke papier en karton wordt verwerkt tot een grondstof voor de vervaardiging van nieuw papier. Het vertrouwelijke papier wordt in een speciale beveiligde vestiging van Scherpenzeel versnipperd, waarna het eveneens voor hergebruik geschikt is. Scherpenzeel levert de universiteit speciale security containers voor de vertrouwelijke documenten.

Ing. Frank Kooiman, coördinator afvalbeheer van FBU: “Wij hebben gecontracteerd dat zij ons papierafval op milieuverantwoorde en veilige wijze zullen afvoeren. De UU heeft duurzaamheid en milieuzorg hoog in het vaandel. In dit kader past Scherpenzeel goed bij ons.”

AH