Wat hebben big tech, synthesizers, de kruisiging & Matthäus Passion met elkaar gemeen? Vind het antwoord in de Engelstalige tech-performance The Silicon Passion. Medialab SETUP neemt het komende Paasweekend Theater Kikker over. Met op eerste paasdag, zondag 17 april, de première.

We hebben big tech massaal omarmd. Maar is het een warme omhelzing of verstikkende wurggreep? Word getuige van een debat van evangelische proporties tussen tech nerds, technologie en gebruikers. In The Silicon Passion zoeken SETUP i.s.m. de Transmissie en Rodrigo Ferreira naar een uitweg uit de put die technologie voor ons heeft gegraven. Hierbij halen ze inspiratie uit één van de belangrijkste verhalen over boetedoening: de kruisiging. Terwijl de Matthäus Passion door hun synthesizers vloeit, vragen ze zich af: is het big tech die aan het kruis moet? En wat gebeurt er daarna?

Over SETUP
SETUP is een medialab dat de dagelijkse toekomst van technologie verkent. Met een kritische maar humoristische signatuur vertaalt SETUP complexe thema's op een manier die voor iedereen begrijpelijk is. In 2021 vroeg SETUP aan meerdere kunstenaars om met behulp van de Matthäus Passion op zoek te gaan naar inspiratie voor boetedoening en vergeving voor big tech. De samengestelde groep van multidisciplinair theatercollectief de Transmissie en muzikant Rodrigo Ferreira zorgde voor een verpletterend eindresultaat met een livestream optreden vanuit Theater Kikker in het paasweekend van 2021. De performance in 2022 is een volgende stap in dit onderzoek.