SETUP neemt het komende paasweekend Theater Kikker over! Bereid je voor op een weekend vol passie, zonden, berouw en technologie. Wat kunnen paasrituelen ons leren over technologische beheersdrang in de post-corona maatschappij? Trap jij samen met Siri en Els de Goede Vrijdag af met de ‘Post-corona Passion’? 

De QR-codes zitten in de koelkast, de besmettingscijfers zijn uit de actualiteiten en de IC’s worden niet langer overspoeld. Eind goed al goed. Of is de emergency fase eigenlijk helemaal niet afgelopen?

In deze muzikale Lecture Performance laten socioloog Siri Beerends en theatermaker Els Vegter hun licht schijnen over technologische beheersdrang en comfortculture in een post-corona maatschappij. Wat kunnen paasrituelen, corona en technologie ons leren over onze grenzeloze beheersdrift in een almaar complexer wordende wereld?

De natte droom dat we met technologie de wereld volledig naar de hand kunnen zetten is al zo oud als de weg naar Rome. Maar omringd door pandemieën, klimaatrampen en politieke spanningen wordt de wereld voor steeds meer mensen een ingewikkelde plek om te leven.

Niet alleen kerk en koopgoot hebben afgedaan als zingevende bezigheid, ook de endless scroll en de corona-cockpit bieden geen soelaas meer. Weten we nog wel waar we onze zingeving moeten zoeken? En waar brengt die zoektocht naar absolute controle, veiligheid en comfort ons eigenlijk naartoe?

Met Bachs’ Matthäus-Passion, een preek en een meermaals muzikale break gaan we op zoek naar antwoorden. Dein mee op de Zondebok, het Oordeel en de Straf.

Over SETUP
SETUP is een medialab dat de dagelijkse toekomst van technologie verkent. Met een kritische maar humoristische signatuur vertaalt SETUP complexe thema's op een manier die voor iedereen begrijpelijk is. Sinds 2021 zoekt SETUP samen met kunstenaars en met behulp van de Matthäus Passion naar inspiratie voor boetedoening en vergeving voor big tech. De Post-corona Passion is een nieuw onderzoek door Siri Beerends en Els Vegter. In theater Kikker nemen ze jou mee in hun onderzoek naar technologische beheersdrang en comfortculture in een post-corona maatschappij.