Sluiting terrassen dreigt

Body: 
Zeven Utrechtse cafés dreigen hun terras tijdelijk te moeten sluiten, omdat klanten stelselmatig buiten het afgebakende terras een drankje drinken. De gemeente heeft de ondernemers een laatste waarschuwing gegeven.

Sinds mei moeten alle terrasbezoekers binnen de metalen pinnen in het plaveisel blijven. Zo wil de gemeente het uitdijen van terrassen tegengaan. Zeker bij mooi weer konden in het verleden gevaarlijke situaties ontstaan. Doordat nu 108 cafés en restaurants een afgebakend terras hebben, kan er geen discussie meer ontstaan over de grens daarvan.

Zeven controleurs van de gemeente zagen er de afgelopen twee maanden op toe dat niemand meer buiten de metalen pinnen een biertje drinkt.

“De eerste weken was duidelijk dat mensen nog moesten wennen aan de nieuwe regels en is er vooral in gesprek gegaan met de uitbaters. Zij moeten erop toezien dat de regels worden nageleefd. Op de meeste terrassen heeft dat geholpen”, zegt woordvoerster Van der Voort.

Op de terrassen van zeven ondernemers zagen de controleurs geen verbetering. De eigenaren zijn daarop ontboden voor een indringend gesprek. Daarin is ze te verstaan gegeven dat het terras tijdelijk dicht moet als bezoekers opnieuw de regels overtreden. Helpt ook dat niet, dan wordt de vergunning ingetrokken. De gemeente wil niet zeggen om welke terrassen het gaat. Voor terrasbezoekers heeft een overtreding geen consequenties.

AD/UN