Sportpenning voor korfballer Jos Roseboom

Body: 
Masterstudent applied computing sciences Jos Roseboom heeft vandaag uit handen van loco-burgemeester Harm Janssen de Sportpenning van de gemeente Utrecht gekregen. Dit omdat hij begin november in het Nederlands korfbalteam een belangrijke rol heeft gespeeld bij het behalen van het wereldkampioenschap 2007.

Roseboom (24) scoorde tijdens het WK-toernooi maar liefst vijftien doelpunten. Weliswaar zat hij tijdens de finale tegen België in het Tsjechische Brno langs de kant, maar in de wedstrijd tegen China was hij met zes doelpunten topscorer. De UU-student die onlangs is begonnen met zijn afstudeeronderzoek, speelt momenteel bij Dalto in Driebergen. Hij is topscorer in de Korfbal League. Onlangs nog werd Roseboom in Brno gekozen tot lid van de eerste atletencommissie van de Internationale Korfbalfederatie (IKF).

In de Sportpenning is de volgende tekst gegraveerd: “Jos Roseboom - Topscorer - met algoritmische precisie”. De Sportpenning wordt door het college van B&W toegekend aan personen of verenigingen, die zich in een tak van sport bijzonder verdienstelijk voor Utrecht hebben gemaakt.

In een interview met het Ublad zei Roseboom eerder: “Natuurlijk weet ik wel dat veel mensen korfbal maar een watjessport vinden. Dat zal wel komen doordat dames en heren samenspelen: 'Als vrouwen het kunnen, waarom ga je er dan als man tussenlopen', vragen ze zich misschien af. Maar ik merk niet zoveel van dat negatieve imago. Ik krijg voldoende waardering voor wat ik doe.”

AH