SSH kan Campus TV niets maken

Body: 
De SSH Utrecht gaat geen juridische stappen nemen tegen Campus TV. De studentenfilmpjessite plaatste onlangs een bijdrage waarin een verslaggever een bureaustoel van een flat in De Uithof gooit

De SSH Utrecht deed bij de politie en justitie navraag naar de kans van slagen van juridische stappen. De studentenhuisvester kreeg te horen dat strafrechtelijke vervolging van de site of van de verslaggever geen kans maakt. De belangrijkste reden hiervoor is het gebrek aan getuigen.

Niemand heeft werkelijk gezien dat de stoel van het balkon van de Bisschoppenflat werd gekieperd. Dat via internet duizenden mensen een filmpje van de actie hebben kunnen bekijken, zou geen juridische waarde hebben. “Dat lijkt krom”, vindt ook SSH-woordvoerder Jeanette de Bruijn. “Maar een filmpje geldt nu eenmaal niet als hard bewijs. Er kan mee gemanipuleerd zijn.”

Het item van Campus TV kwam tot stand, nadat de SSH flatbewoners in De Uithof had laten weten hard te zullen optreden tegen bewoners die zaken van de gebouwen naar beneden gooien. In het uiterste geval kan uitzetting het gevolg zijn.

Woordvoerder De Bruijn zegt dat de SSH zich gesteund voelt door de geschokte reacties op het Campus TV-optreden. In verschillende media werd aandacht besteed aan de zaak, waarna krantenlezers en sitesbezoekers hun afkeer toonden. De Bruijn: “Dat in de internetpoll van het ublad bijna alle sitebezoekers vinden dat iemand die iets uit een flatraam gooit, zijn kamer uitmoet, geeft aan dat veel mensen het eens zijn met ons beleid.”

In een mailbericht woensdag vraagt de SSH bewoners zich te melden wanneer zij getuige zijn van voorvallen waarbij de veiligheid van hun woon- en leefomgeving in gevaar wordt gebracht.

XB