SSH ziet uitspraak tegen studenten vol vertrouwen tegemoet

Studenten die via de SSH een tijdelijke woning huren in de wijk Ondiep kunnen hoge boetes tegemoet zien. De huurders wonen in zogenaamde sloopwoningen en zouden deze per 1 december jl. al verlaten moeten hebben. Dit weigerden ze, en daarop besloot de SSH een rechtzaak tegen ze aan te spannen.

De SSH heeft via de rechter een boete van 100 euro per bewoner geëist voor elke dag dat hij of zij daar te lang blijft zitten. Die boetes kunnen daardoor oplopen tot 4000 euro per bewoner. De zaak is inmiddels voor de rechter geweest, en een woordvoerder van de SSH laat weten binnen twee weken een uitspraak te verwachten.

Een paar weken geleden is er al een soortgelijke rechtzaak geweest. Bewoners die in dezelfde wijk Ondiep via woningcorporatie Mitros een tijdelijke woning huurde, en deze niet wilden verlaten, werden afgelopen vrijdag in het ongelijk gesteld door de rechter. “Dat heeft ons vertrouwen in de komende uitspraak vergroot”, vertelt een woordvoerder van de SSH.

MV