Student wint EK-mascotteprijs

Body: 
'Benelucky' vond de jury veruit de beste naam voor denieuwe EK-mascotte. De 21-jarige geneekundestudent Jurrian Reuringswon daarmee een VIP-arrangement voor de finale van het EURO2000.

Reurings voelde zich net een popster toen hij voor deprijsuitreiking thuis werd opgehaald in een witte limousine vanmaar liefst twaalf meter. "Ik wist niet wat ik meemaakte toen ikdie limo uitstapte en werd belaagd door een legertje journalistenen fotografen."

Reurings is al zowat zijn hele leven een groot voetbalfan. Nooitmiste hij een wedstrijd van het Europees- of Wereldkampioenschap.Op televisie dan. "Nu het EK volgend jaar zo dicht in de buurtkomt, wilde ik het zeker live zien. In januari was ik al bezig methet feit dat ik in mei kaartjes kon gaan bestellen. Mijn vader enik schreven ons in voor de loting voor alle wedstrijden. We haddennet gehoord dat we helaas niet naar de finale, maar wel naar negenvan de twaalf wedstrijden konden, toen ik de mascotte-wedstrijd opde website van De Telegraaf tegenkwam."

'Bedenk een naam voor de EK-mascotte en win kaartjes voor definale', luidde het motto van die wedstrijd. Reurings liet zich datgeen twee keer zeggen en begon diezelfde avond te brainstormen."Benelucky, vond ik wel een goede; er zit in 'Be' van Belgiëen 'ne' van Nederland. Bovendien betekent 'Bene' in het Latijn'goed' en is 'lucky' Engels voor 'geluk'. Goed geluk, dus." Deprijs komt voor de student geneeskunde als een geschenk uit dehemel. Hij zag het niet zitten om de twee halve finales wél inhet stadion te zien, en dan bij de grote finale thuis op de bank temoeten kijken. "En waar ik op hoop? Een Nederland-Duitsland,natuurlijk."

JV h24Pk